Rorschach teszt eredményei mennyire megbízhatóak a spektrum zavar diagnosztizálására? Klinikai pszichológus által.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tapasztalatok érdekelnének, hogy kit hány évesen és milyen körülmények között diagnosztizáltak? Lett rá valami megoldás vagy kaptatok-e segítséget?
Meggyőződésem hogy a világon semmit sem tud kezdeni a mentális problémákkal a feltárásukon kívűl. Viszont sokan úgy beszélnek a pszihológusokról mint valami csodatevő doktorokról akik meggyógyítják az embert. Most éppen járok egyhez hogy segítsen megérteni a...
Tegyük fel skizofréniám, vagy OCD, vagy bármilyen mentális betegségem van. Ha a pszichológus diagnosztizált, akkor hátrányos helyzetűnek számítok úgy, mint a fogyatékosok, immunhiányosok (barátnőm az)? Köszönöm a válaszotokat.
Teljesen véletlenül találtam egy Borderline-ról szóló cikket és azonnal magamra ismertem. Utánaolvasta azóta és egyre inkább azt gyanítom, hogy Borderline személyiségzavarom van. Hol tudják ellenőrizni, illetve diagnosztizálni? Pszichiáter, vagy pszichológus? És mennyi ideig tart, sok vizsgálat?
Szeretnék érdeklődni azoktól, akik hasonló cipőben járnak: Felnőttként hogyan tudnám kideríteni, hogy asperger szindrómás vagyok-e? A gyermekkorban történő diagnosztizálásról sok mindent találtam, de a felnőtt korról szinte semmi sincs. Mindig is nagyon nehezen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!