Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rorschach teszt eredményei...

Rorschach teszt eredményei mennyire megbízhatóak a spektrum zavar diagnosztizálására? Klinikai pszichológus által.

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag a 3. találkozón kitöltöttük, előtte levő 2 ülésen beszélgettünk rólam, de szorosan nem érintettük a spektrum zavar témát. Én vetettem fel még telefonos megkereséskor, hogy spektrum zavar jelen lehet e? Aztán a teszt alapján 70-75%-ban azonos típusú mintákat láttam és ebből követeztettek arra, hogy jelen lehet.

2023. júl. 15. 15:24
 1/1 anonim ***** válasza:
semennyire. csak nálunk engedik egyáltalán még használni pár helyen.
2025. jún. 14. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Felnőttkorban hol és milyen szakember tud ADHD-t diagnosztizálni?

Tapasztalatok érdekelnének, hogy kit hány évesen és milyen körülmények között diagnosztizáltak? Lett rá valami megoldás vagy kaptatok-e segítséget?

A pszihológus jelenthet bármiféle segítséget a problémák diagnosztizálásán túl?

Meggyőződésem hogy a világon semmit sem tud kezdeni a mentális problémákkal a feltárásukon kívűl. Viszont sokan úgy beszélnek a pszihológusokról mint valami csodatevő doktorokról akik meggyógyítják az embert. Most éppen járok egyhez hogy segítsen megérteni a...

Ha a pszichológus megállapítja rólam, hogy mentális betegségem van, akkor hátrányos helyzetűnek számítok?

Tegyük fel skizofréniám, vagy OCD, vagy bármilyen mentális betegségem van. Ha a pszichológus diagnosztizált, akkor hátrányos helyzetűnek számítok úgy, mint a fogyatékosok, immunhiányosok (barátnőm az)? Köszönöm a válaszotokat.

Borderline személyiségzavar diagnosztizálása hogyan, hol, mennyi idő?

Teljesen véletlenül találtam egy Borderline-ról szóló cikket és azonnal magamra ismertem. Utánaolvasta azóta és egyre inkább azt gyanítom, hogy Borderline személyiségzavarom van. Hol tudják ellenőrizni, illetve diagnosztizálni? Pszichiáter, vagy pszichológus? És mennyi ideig tart, sok vizsgálat?

Asperger diagnosztizálása felnőtt korban pszichiáternél?

Szeretnék érdeklődni azoktól, akik hasonló cipőben járnak: Felnőttként hogyan tudnám kideríteni, hogy asperger szindrómás vagyok-e? A gyermekkorban történő diagnosztizálásról sok mindent találtam, de a felnőtt korról szinte semmi sincs. Mindig is nagyon nehezen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!