Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Többféle gyógyszert szedek...

Többféle gyógyszert szedek évek óta generalizált szorongásra és labilis személyiség zavarra,ez segíthet?

Figyelt kérdés

Antidepresszáns mellett lamolepet és kventiax-ot szedek és ami a nagy gond,hogy napi rendszerességgel frontint is hónapok óta mivel a másik 3 gyógyszer nem adott szorongás és nagyfokú idegesség csökkenést.

Ez gondolom,nem jó így.

Én azt gondoltam,hogy az antidepreszáns átveszi a frontin helyét és szerepét de már jön az idegesség amikor kiürül.Naponta csak délben veszek be 1,5 mg-ot mert akkor már nagyon erős a feszültség és néha ugyanennyit ha a kventiax-tól sem leszek álmos.

Korábban évekig voltam frontin függő és szinte nem ismerem a szorongás,feszültség nélküli életet ami le is épített mint életvitelt mindenben.

A TB-s orvosnak említettem 2 év frontin tisztaság után,hogy a meglévő 3 gyógyszer mellé írjon fel frontint mert csak vele vagyok "jól",nélküle nem érzem a többi hatását.Kértem persze előtte többször,de az antidepit nem cserélte le és a kventiax szedését is megkérdőjelezi csak azért mert segít sokszor elaludni,nem azt kéne szedni.Itthon egyedül nem fogom elvenni magamtól.Úgy érzem,felületes és tesze tosza velem,mintha ezekkel a gyógyszerek nálam a végső állomás ez lenne a kezelésben.

Jó ötlet lenne magánba menni,hogy hátha egy másik orvos végre változtat a gyógyszereken? Az meg egy plusz kérdés,hogy egy másik antidepi segíthet hogy a frontin ne legyen jelen az életemben?

Köszi,ha hozzászóltok!

2024. júl. 6. 13:27
 1/1 anonim ***** válasza:
40%
Tapasztalatom szerint és több fórumon is olvasva sokan nem tudnak csak antidepivel élni. 13 hónapig szedtem és az utolsó 6 hónapban bizony hozzányúltam én is nyugtatóhoz. Magánban inkább cserélnek gyógyszert de láttad mennyibe kerül egy konzultáció? Én most hagytam ott.
2024. júl. 6. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Antidepresszáns elhagyása után mik a tapasztalataitok? 10-11 hónapig szedtem (sertraline) generalizált szorongásra, disszociatív zavarra, enyhe pánikra.

Kb. 4 hete hagytam el, most így a 4. héten érzem, hogy néha-néha előjönnek ilyen rosszullétek, enyhe szédülés, hasi diszkomfort érzés, bizsergés. Volt hasonló tapasztalata valakinek?

Van vagy volna olyan vitamin vagy valami ami jó a szorongásra ?

3 féle gyógyszert szedek amik sokat segitetek de ennek ellenére még néha előfordul még hogy szorongok melyik vitamin volna ami még esetleg hátha tudna segiteni ?

Melyik az az antidepresszáns, ami a legkevésbé okoz durva mellékhatásokat? (szorongásra) + a mg is érdekel.

Több éve tartó pánikbetegségre és szorongásra kell majd szednem, de lehet ,,beleszólásom".Előtte tájékozódni szeretnék saját tapasztalatokat olvasva. Bár igen tudom, hogy mindenkinél máshogyan hathat, de azért nagyjából. És mennyi idő múlva fejti ki a hatását? Az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!