Tinik: ti hogy álltok ezzel - voltak-e már olyan gondolataitok, hogy ártani akartok magatoknak azért, mert valami stresszt nem tudtatok kezelni?
Teenager számomra a 10-19 éves korosztályt jelenti, így lényegében ehhez a kohorszhoz szól a kérdés.
A szuiciditás, a falcolás és ehhez hasonló mozzanatok jellemzően a kamaszok, tinik jellemző vonása, közülük is leginkább a lányok hajlamosak rá.
Tudom, ez egy nagyon nehéz téma, mert nagyon kellemetlen erről beszélni ilyenekre gondolni, de ettől sajnos ez még egy létező jelenség, és az érintettek számára főképp olyan, ami tehetetlenséget szül.
Kedves válaszadó: mennyire jellemzőek rád ezek a gondolatok, volt-e már ilyen átfutó gondolat, esetleg volt-e, hogy meg is vágtad magad....
Ha úgy érzed, nem szeretnél nyíltan egy ilyen nehéz témáról beszélni, nyugodtan írd meg privát üziben. Mi miatt érzed, érezted ennek szükségét, hány éves korod óta van ez, volt ez? Miképp tudod kezelni ezeket a helyzeteket? Bármit, amit le szeretnétek ezzel kapcsolatban írni, nyugodtan!
Ami leginkább bennem megfogalmazódott, mint a kérdés mögött rejlő motiváció: akik így tesznek, mit tud erről a környezet, mennyire tudja kezelni ezt, hogy vélekednek azokról, akik ezekkel élnek? Nagyon nehéz ez, mert kamaszkorban sokak nem értik fel ép ésszel, mi áll ennek hátterében és épp ezért is kérdem, mennyire fogadják el, ha tudják esetleg valakiről, hogy ezt csinálja.
Előre is köszönöm, ha választasz az opciók közül és/vagy írásban kifejted a témához fűződő érzéseidet, gondolataidat.

Volt egy rosszabb időszakom tavaly nyáron, elég rosszul éreztem magam, mert egyedül voltam. Nincs sok barátom, mivel nagyon zárkózott vagyok. Többször előjöttek öngyi gondolatok, de soha nem tudnám megtenni. Elkezdtem frontinozni, mert valami már kellett, de inni nem akartam, ezért inkább frontint szereztem be. Azóta néha jobban néha rosszabbul vagyok, de néha még most is vannak ilyen gondolataim.
17f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!