Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vény nélkül kapható, gyógynövé...

Vény nélkül kapható, gyógynövény alapú nyugtató tabletta rendszeres túladagolása problémát okozhat?

Figyelt kérdés
Konkrétan a HOVA tablettáról van szó. Macskagyökérből és komlóból készül. A betegtájékoztató szerint egy kellene napközben feszültségoldáshoz, kettő pedig alváshoz. Én hármasával, ötösével szedem.
2009. ápr. 29. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen okozhat,mivel nem véletlenül van ráirva,hogy mennyit kell szedni belőle.Attól hogy vény nélkül lehet kapni,még van rendeltetésszerű használata
2009. ápr. 29. 19:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! További hozzászólók véleményét is elolvasom szívesen. :) Miket okozhat a túladagolása?
2009. ápr. 29. 19:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy gyógynövény hatóanyagú, nem ajánlatos bármennyit szedni, mert lehet mellékhatása, csak enyhébb, mint a gyógyszereknek.

"Nemkívánatos hatások, mellékhatások:

Ritkán jeleztek fejfájást, émelygést. Allergiás bőrreakciók nem zárhatók ki.

Túladagolás:

A túladagolás tünete az alvás elmélyülésében és az alvási idő megnyúlásában nyilvánul meg.

Súlyos túladagolás előfordulása nem ismeretes."

2009. ápr. 29. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg ha a szervezeted hozzászokik, egyre több fog belőle kelleni, hogy ugyanazt a hatást elérd. Nyugtatót csak alkalmanként vagy rövid ideig szabad használni, hosszú távon a problémát kell megoldani.
2009. ápr. 30. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyobb problémát nem okoz, akkor valószínűleg nem lehetne vény nélkül kapni. Ha többet veszel be maximum megfájdul a fejed és a gyomrod, mivel az emésztést teszi tönkre. Belehalni nem fogsz. Rászokni pedig nem lehet, ennél nem alakul ki tolerancia, tehát többet sem kell bevenni.
2010. júl. 7. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Fevarin tabletta túladagolása mit okoz?

Egy volt barátnőm azzal fenyegetőzik hogy ezt a típusú tablettát veszi be hogyha nem jövünk össze megint!(túladagolni akarja magát) ennek milyen következményei lehetnek,ha tényleg megcsinálja???

XANAX 0,25g tabletta egy alkalommal?

Lehet hülye kérdés, de érdekelne a válasz. Apámnak van egy XANAX 0,25g tablettája, és mivel nekem 1 hét múlva lesz szóbeli érettségim, és mivel én elég szorongós vagyok, úgy gondoltam, jól jönne egy kis enyhe nyugtató. Szóval az a kérdés, hogy bevehetem azt a xanaxot...

A "DAEDALON 50 mg tabletta" túladagolása esetén előfordulhat hogy romlik a memóriám, csökken a reflexem, és nem tudok koncentrálni?

8 Napja vettem be. 2x2-őt 3-4 óra eltéréssel. Azért írok ide mert a beteg tájékoztató nem egyértelmű, és hátha van más is aki így járt.

Vizsgaidőszakra tudtok ajánlani tabletta formájában valamilyen agyserkentőt, élénkítőt?

Kávé, energiaital.. ilyeneket ne írjatok légyszi. Tehát ilyesmire gondolok, hogy pl. MagneB6. De ezen kívül kinek mi volt hatásos? Köszi a válaszokat!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!