Az autogén tréninget meg lehet tanulni pszihiáter nélkül is hanganyaggal? Mennyi idő alatt érezheteő a hatása?
Lehet, de nem érdemes. Ha jó helyen tanulod, szinte azonnal hat.
Az AT nagyon jó segítség a pszichoterápia mellett. Módosult tudatállapotot eredményez, ami azonban terapeuta nélkül akár veszélyes is lehet. Olyan emléket hozhat elő, amit nem tudsz elviselni.
A pánik eredményes kezeléséhez egyébként is terápia szükséges.
meg lehetne, de a "szöveget" féltve őrzik.
én pszichiáternél tanultam és rém idegesítő volt, hogy alkalmanként annyi történt, hogy hozzáadott 1 mondatot és elkért érte 8000 ft-ot...
Írj össze szöveget, majd játszd le magadnak :) Szerintem ez egy jó ötlet.
Csak jól meg kell fogalmazni.
Tanárnőnk ilyesmit szokott mondani:
Végy egy mély levegőt. Majd még egyet. Lazítsd el a testedet, érezd hogy belesüppedsz az ágyba. Érezd a lábujjaid. A kellemes meleg érzés egyre indul feljebb a lábaidon, a combodon, a csípődön. Most figyelj a kezeidre. Ujjaidon keresztül a meleg érzés elindul a karod felé, a válladig, majd a nyakadig. Fejed belesüpped a puha ágyba, és úgy érzed mint ha lebegnél. Űrítsd ki a gondolatodat. Képzeld el egy csodálatos helyet. Boldog vagy. Hagyd, hogy átjárja egész testedet az kellemes érzés, és hagyd, hogy fantáziád messze szárnyaljon...
Valami hasonlót kitalálsz, hangrögzítőre felveszed. Lassan, szünetekkel mondod. Keresel valami lassú számot.
https://www.youtube.com/watch?v=_5OcA_0VZq8
például ez. Közbe bekapcsolod a "hangod", és meg van oldva az egész.
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!