Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichés alapon lehet valaki...

Pszichés alapon lehet valaki diszkalkuliás?

Figyelt kérdés
Diszgráfiám is van,két kezes vagyok,de jobbal írok,ballal egyáltalán nem tudok,de mivel görcsös a kezem íráskor így az írásom nagyon csúnya.Sok tanár piszkált,szorongó,csendes ember lett belőlem,amikor matek korrepetálásra jártam,ott feltűnt hogy amit suliban nem tudok megoldani,azt korrepetáláson sikerült.Kezdetben nem voltam rossz matekból,de ahogy ezek a dolgok jöttek,az én átlagom is úgy romlott.Van érettségim,csak matekból fel voltam mentve.Viszont engem,nagyon érdekel a fizika,csak hát a matek :D
2016. jún. 22. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze. A legtöbb embernél, akinél gond van a matekkal, érzelmi probléma van (félelem, szorongás, önértékelési konfliktus, stb), mert rosszul tanítják.
2016. jún. 22. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
A diszkalkuliás nem az, akinek nem megy a matek. Nekem volt diszkalkuliás matektanárnőm pl. Nyilván nehezíti a matekpéldák megoldását, ha felcseréled a számokat, de szerintem is inkább pszichés eredetű a te problémád (egyszerűen szorongsz). Próbálkozz újra :)
2016. jún. 22. 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom semmi köze a pszichéhez. Nekem diszlexiám van, minden disz xarság az agynak köszönhető, nekem a jobb agyféltekém erősebb vagy mi a fene, nálatok nem tudom hogy működik az agyatok, de nem az átlagos ezért nem tudsz számolni. De nem lelki eredetű, ez születési.
2016. jún. 22. 18:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Én kétkezes vagyok,jobbal írok,de szakoktatonak feltünk hogy bármit csinálok váltogatom a kezeim,vagy éppen balalkezdem,de jobban fejezem be,amúgy az írás miatt a jobb kezem elég görcsös,matek órákon régen sokat szorongotam,elöszőr azért mert nem ment a matek,utána meg a megkülönböztetés
2016. jún. 22. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!