Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Egészség » Mentális egészség

A kérdés
SajtFighter nevű felhasználó kérdése:

Milyen tapasztalatok vannak skrizofrén, vagy pszichoata emberekkel?

Milyen jelenségeket láttatok már ilyen embereknél?Mi játszódik le a fejükben?Mondjuk anyukám mondta hogy egy ilyen lefeküdt az út közepére és mondta hogy anapot imádja stb...Vagy azt képzelte jogy Nobel díjas.Miket mondanak amik furák?És nagyon ilyesztő tud lenni láttam már ilyet mintha az ördög szálná meg szval normáis meg minden egyszercsak nekiesik mindnkinek le kell fogni és pár perc múlva megnyugszik és sír hogy ezt ő nem is akarja de mégis késztetést érez rá.Rá akarok jönni végre hogy mi játszódik le a fejükben.Ez az ördög lenne?Segítsetek

Keress kérdéseket hasonló témákban: skizofrén, pszichopata, beteg, ördög, mentális, pszichológia, Sáán, vallás, tudomány, ember

 2016. nov. 14. 19:32  Privát üzenet  

A válaszok
Nekem volt egy barátnőm aki skizofrén szerű volt, azért mondom ezt hogy szerű mert nem produkált minden tünetet. De pl ö járt úgy hogy mosolygott de közben sírt a tükör előtt. Szellemeket érzet, meg hogy megszállta egy démon. Próbáltam neki segíteni, de meg keltet szakítani vele a kapcsolatot mert már én is kezdtem tőle bedilizni. Elképesztő dolgokat mesélt, hogy járt a jövőben, meg amiket tett könyvet lehetne róla írni.

A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont 2016. nov. 14. 20:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

barátomnak két személyisége volt(!)de sikerült legyőznie az alszemélyiségét.ezenkívül skizofrén de nem erős volt neki.

én kb 1 éve lehetek skizofrén(barátom észrevette rajtam a számomra normális jeleket és megijedt mikor az éjjel közepén a falat ütöttem mert azt hittem ember az..ordibáltam a falnak,vagyis a hangokkal a fejemben ordibáltam.)

borderline jelei is jellemzőek rám osztályfőnököm szerint.soha nem fogom gyógyszerrel mérgezni magam de nagyon nehéz velünk..valahol meg lehet érteni de csak aki szintén skizofrén vagy kigyógyult belőle ő tud a legjobban megérteni minket.A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/4Időpont 2016. nov. 15. 21:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szellemeket észlel váratlan időpontokban, megállapítja, hogy téged is megszállt egy szellem, és ha ezt vitatni mered, akkor földhözragadt materialista vagy.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont 2017. jan. 1. 17:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ezek a téveszmék inkább a skizofrénia sajátosságai. A beteg azt gondolja hogy megfigyelik, kísérleteznek vele, keresi őt a rendőrség, vagy az űrlények. Sokféle téveszmetársítás van, és sok féle "bizarr" cselekvés, amelyet a normális emberek nem értenek meg. A Kataton skizofrén, aki ül az ágyán, és vicsorogva mosolyog, napokon keresztül. Nem eszik, nem reagál a hangokra, és az érintésekre, még csak nem is mozdul. Egy, a hullamerevséghez hasonló állapot ez, mikor a fekvő beteget úgy fel lehet emelni, mint egy deszkalapot, mert olyan merevek az izmai. Furcsa dolgok ezek, láttam már egyet-kettőt. Sokféle ilyen bizarr dolog van, már ha a pszichés betegségekből indulunk ki. Főleg ha a betegek furcsa "szertartásaira" gondolunk. Van olyan, amikor nem alszik el addig, amíg tízszer körbe nem fordul maga körül, aztán énekel egy népdalt. Mert ha ezeket nem teszi meg, és úgy alszik el, akkor azt gondolja, valami "borzalmas" fog vele történni. Nem, nem az ördög, ahhoz ennek semmi köze. Semmi ilyesztő sincs egy skizofrén, vagy egy pszichopata emberben. Tapasztalatból mondom. Hogy mi játszódik le a fejükben? Sok minden. Sok csalódás, és sok kudarc, megaláztatások, kiközösítés. Nem találja meg a helyét a világban, nem érti a világot, és a társadalmat. Nem illik bele, egy bizarr és undorító embernek gondolja magát. Nem bírja a nyomást végül, és összeroppan. A társadalom, a világ ahol nem fogadták be. Sose érezte magát jól, sehol sem. Iskola, munka család, egy nagy kudarc mind. A tudata létrehoz egy olyan világot, ahol az ő törvényei lépnek érvényben. Ahol jó érzi magát. Nem érti meg a többi embert, de már nem is akarja, elszakad tőlük. Ez a skizofrénia. Szabadságvágy. Ez a bizarr téveszmék gyökere is. Az ő tudatában természetesnek hat az, hogy ő igazából Buddha reinkarnációja. Számunkra ez érthetetlen, és egyszerü bolond beszéd. Ez sem igaz. A skizofrének szava fél igazság, több kőze van a valósághoz mint gondolnánk. A skizofrének agya, és tudata máshogy működik. Saját, az álomhoz hasonló világban élnek. "A skizofréniásnak kedvére való az elmebaja." igen, ebbe teljesen igazat adok. Megnyugvást így sem talál a sok szenvedés után, de védelmet igen, a téveszmék és a hallucinációk mögött. A bátyámat két éve diagnosztizálták skizofréniával. Ezen kívül személyesen ismerek egy hippochonder paranoid skizofrént, és egy személyiségzavaros pszichopatát. Én magam is keresztülestem hasonlón, de én csak depressziót, és egy enyhe neurotikus valamit kaptam. Túléltem, és talán elmondhatom magamról hogy gyógyult vagyok. Sok minden játszódik le a fejükben, de ez főként csak a menekülés vágya. Például okáért, ha nem zavarna téged, felhoznám bátyámat.

Könnyűipari szakmérnöknek tanult akkor, a nyelvvizsgáját próbálta letenni, és mellette dolgozott. Rettenetesen sokat dolgozott, mellette hosszú órákat tanult, és még párkapcsolati problémái is voltak, a párjával. A családtól messze lakott, 200 km távolság volt köztünk. A tudata, nem bírta a megrázkódtatást, egyszerüen összeroppant. Nem bírta ezeket a megrázkódtatásokat, és a sok stresszt. Furcsa viselkedésére a párja anyja lett először figyelmes, egy ünnepségen. Pedagógus volt, könnyen kiszürte. Két hét múlva telefonált anyámnak: Figyelje hogy mi van a bátyámmal, és ha kell vigye el orvoshoz, akár pszichiáterhez. Már késő volt. Lázas volt, az időérzékét elvesztette, félrebeszélt, hallucinált. Fel-le járkált a lakásban, kapcsolgatta a villanyokat, órákon át. Voltak tiszta pillanatai, ritkán. Este sose az ágyába aludt. Felkelt, kiment a konyhába, lefeküdt a szőnyegre, vagy a hideg csempére, és ott aludt tovább. Elkezdett tanulni, a nyelvvizsgára. Azt mondta "Nincs nekem semmi bajom...Megyek tanulok tovább". Leült a laptop elé, és tanult. Hogy mit? Semmit. Nem emlékezett semmire, a memóriája szétesett, szakadozott volt. Ha próbált volna tanulni, akkor se ment volna. Anyám intelligens ember volt. Egy tisztább pillanatában elkapta, és leültette beszélgetni. Képes volt rávenni arra, hogy együtt bemenjenek a kórházba. Nem említette konkrétan a skizofréniát, de mondta neki, hogy pszichiáterhez mennek. Először tiltakozott, aztán belátta, hogy jobb így.

A kórházból már nem engedték ki, azonnal kezelés, és megfigyelés alá vették. Az első diagnózis pszichózis volt, később állapították meg a skizofréniát. Menekülni akart a megrázkódtatások elől, összeomlott a tudata. Létrejött az az állapota, az álomvilága, a téveszméivel együtt. A logikája, és a gondolkodása sokáig bizarr volt, összeegyezhetetlen. Rájöttem, hogy az őrült beszéd féligazság. Mindenben, amit mondott, volt egy cseppnyi igazság. Attól az embertől, aki a skizofréniája előtt volt. Fiatal életkorom ellenére sok betegséget láttam, van amit tapasztaltam is. Nem sajnálom ezeket, pedig volt egy-két durvább esemény a szopszichopata lakótárs miatt. Örülök neki, hogy láthattam ezeket,legalább tapasztalatokkal lettem gazdagabb, és így még több esélyem van arra, hogy tudjak segíteni a problémásabb embereken. Nem minden 14 éves mondhatja el ezeket magáról, bár a szenvedések miatt túl büszke se vagyok magamra. Volt, ami volt. Remélem megkaptad a választ arra, hogy mi játszódik le egy beteg ember agyában.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/4Időpont 2017. márc. 1. 19:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Fiúk! Volt már borderlineos barátnőtök? Mik voltak a tapasztalatok? Belemennétek még egyszer?
A jellem kialakulásában mennyi szerepe van-tapasztalatok szerint-a genetikai örökségnek, a környezeti hatásoknak, és az egyén akaratának?
Abilify tapasztalatok? Mánia/hipománia?
Citapram (vagy egyéb SSRI) és libidó, tapasztalatok?
Kedélyjavítókról pozitív tapasztalatok?
Bio-melatolin filmtabletta hatással alvásra? Ki használta és mindig a tapasztalatok?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Mentális egészség rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!