Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Sima olajban semmiképp sem...

Sima olajban semmiképp sem szeretnék kisütni krumplit,viszont azt hallottam hogy olíva olajban sem jó.Akkor miben érdemes kisütni ami nem egészségkárosító?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!

2020. aug. 31. 10:29
1 2
 1/14 anonymousreview60 ***** válasza:
[link] Ismerős hölgy oda-vissza van tőle.
2020. aug. 31. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Minimális olaj, és tepsiben szétterítve.
2020. aug. 31. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
43%
CSak zsírban jó sütni bármit is.
2020. aug. 31. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Kacsa/libazsír, kókuszzsír. Én ezeket használom krumplisütéshez.
2020. aug. 31. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonymousreview60 ***** válasza:
68%
#4: A kókuszzsír az egyik legkörnyezetrombolóbb növény. A termesztéséhez Délkelet-Ázsiában esőerdő irtással teremtenek helyet. Amúgy kedvelem én is, mert színtelen szagtalan. De aznorángutánokat jobban kedvelem.
2020. aug. 31. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

#5: Szerintem a pálmaolajra gondolsz, annál jobb a kókuszzsír. [link]

A szójaolajnál is, ld. brazíliai esőerdők ügye. De a repceolaj sem éppen környezetkímélő, plusz utóbbi kettőnél felmerül a GMO téma is.

Egyébként mint írtam, nem csak kókuszzsírt használok sütéshez. A kókuszzsírt tőlük veszem, bízva abban, hogy igazat írnak az oldalukon:

[link]

Hidegen préselt, nem finomított, adalékanyagmentes. A feldolgozás módja szempontjából környezetkímélőbb, mint a finomított napraforgóolaj.

2020. aug. 31. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha tepsiben sütöd, akkor elég csak kiolajozni és úgy is megsül ropogósra.
2020. aug. 31. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonymousreview60 ***** válasza:
#6: Tényleg, az a pálmaolaj. De tök mindegy. Monokultúra és erdőirtás mindkettő.
2020. aug. 31. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
42%

Liba-, vagy kacsazsír a legjobb. Az olaj felejtős, mert mindössze 45 éve használjuk, az emésztőrendszerünk nem igazán tud vele mit kezdeni. Nem ürül tőle az epe (és vele a koleszterin), nem tud részt venni egy rahedli emésztési, mentális és immunrendszeri folyamatban.

Ezúton is csókoltatom Ansel Keyest.

2020. aug. 31. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonymousreview60 ***** válasza:
Az olívaolajat olyan 5000 éve használják. A kókuszolajat ipari léptékben 120+. Már Görgey Artúr is írt cikket róla.
2020. aug. 31. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!