Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az olajtartalmú ételtől...

Az olajtartalmú ételtől érezhetem rosszul magam?

Figyelt kérdés

Burgonyafánk készült, de nem vagyok jól utána. Létezjet, hogy túl lett lőve az olaj mennyisége a tésztában, hogy "ne ragadjon le gyúrásnál"?

Aztán ennek az áldását érzem miután megettem?


Létezik olyan, hogy az olajos ételeket nem bírom? Lasagnén is ilyesmit tapasztaltam, mármint azon amit ettem, ugyanígy olajosnak érzem és ugyanaz volt ott is a sztori "kifutása". De palacsintánál is érzem.


Létezhet ilyesmi? (Minden oké minden szép és jó, senki másnak nincs semmi baja ilyenkor, csak nekem.)


2022. jan. 13. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze. Érzékeny rá az epéd.
2022. jan. 13. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is érzékeny a gyomrom és ha valami nagyon olajos, attól szokott fájni. Ettől még mértékkel tudok olajban sült dolgokat enni, az elkészítéstől függ.
2022. jan. 13. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!


Gyakorlatilag az történt, hogy fölös mennyiségű olaj van, egyszerűen túl van tolva csak azért, hogy hamarabb le legyen tudva a dolog?


Magamnak amikor sütök-főzök, egyszerűen rühellem az olajat, és olyankor nincs is semmi bajom. Ennél viszont pont ott voltam amikor készült, sőt én készítettem, de mivel mérleg nem volt (minek ugye) a korábbi összetevők nem voltak tisztességesen lemérve így az "amennyit felvesz" és a "tegyél még bele, mert össze fog ragadni" stílusban készültek. Kíváncsiságból hagytam, bár nagyon mérges vagyok ilyenkor.


El fogom készíteni tisztességesen kimérve és dagasztva.

A sütéssel nem volt probléma, pontosabban nem azzal volt a probléma, hiába olajban lett kisütve :) de az normális olajsütő volt 170 fokon és én csináltam. Nem hagytam elcseszni azt is. Nem abban szívta meg magát és utána rácsra is lett kirakva, amit szintén én szedtem elő, nem papírra ahogy szokták. A rántotthústól ami ugyanott készült, semmi bajom nem lett, cak a krumplilángostól.


De azoktól a lángosoktól sincs soha semmi bajom amit lángosostól veszek, csak az otthoniaktól.

2022. jan. 13. 17:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Szóval az étolaj-epe kombináció.
2022. jan. 13. 17:25
 5/8 A kérdező kommentje:

Valami sunyiság bitosan van velem.

Ez jó leírás?

[link]

2022. jan. 13. 17:27
 6/8 A kérdező kommentje:
De akkor ugyanígy a normális, tojással kevert majonéz is ezt csinálja, nem? Az gyakorlatilag full étolaj. (Nem a bolti műanyag sárga flakonos majonézre gondolok.)
2022. jan. 13. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért nem kell rögtön krónikus epebetegségre keresni, nem biztos, hogy van bármi ilyen bajod. Ha úgy érzed, hogy lehetséges, akkor fordulj orvoshoz, de ne diagnosztizáld magad és főleg ne annyi alapján, hogy fájt a hasad az olajosabb burgonyafánktól.

Én írtam amúgy, hogy a nagyon olajos dolgoktól nekem is szokott, de nekem semmi baja az epémnek, csak a gyomrom érzékeny. Én amúgy inkább olyanra gondoltam, hogy megszívja magát olajjal az étel sütéskor vagy annyi olajjal/zsírral készítik pl. a pörköltet, hogy az áll a tetején. Na az ilyentől garantált nálam a hasfájás, kerülöm is ezeket.

Szoktam csinálni olyan salátaöntetet időnként, aminek tojássárgája meg olaj az alapja (pont mint a házi majonéznek), attól még soha nem volt bajom. Gondolom mert ugye salátával eszem és nincs is annyira sok öntet rajta, szóval nem lesz nehéz étel, könnyen emészthető. Szóval nem, ha nem evőkanállal eszed, hanem normális mennyiséget, nem hiszem, hogy bajod lenne a házi majonéztől.

2022. jan. 13. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem nem, semmiképp, csak a doki örökké azt kérdezi mi a panaszom. Na ahhoz tudni kellene mikor mi váltja ki, kontrollnak. Ugyanúgy van nálam is ahogy írod, néhány kajára ha ránézek máe elfog az undor, pörkölt is ilyen Kifejezetten kérem, hogy löttyöt NE toljanak rá, mert azzal már ehetetlen lesz. Leves ugyanígy. Ha magamnak készítem akkor érdekes módon szinte soha semmi bajom nincs. No meg cukrot is nyomják agyba-főbe... Tükörtojást is. Halat csak sülve vagy rántva képzelik el, szintén borzalmas, bezzeg párolva!!!! Egészen addig rüheltem a halat mert mindig "úgy" kellett enni. Készítettem egy pároltat. Mennyei! Kitűnő! Szerintük meg ehetetlen...


Szóval köszi a tippet, körbejárom.

2022. jan. 13. 18:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!