Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A különböző gabonákban miért...

A különböző gabonákban miért nem hagyják benne a korpát, amikor sokkal egészségesebbek a teljes kiörlésű lisztek? Ami teljes kiörlésű, hogyhogy drágább, amikor azt nem kell szétválogatni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 30. 10:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Korpa a búzaszemen lévő külső réteg (perikarbium). Rost tartalma magas, de tápérteke nem. A magas rosttartalom miatt számít egészségesnek. A teljes kiőrlésű lisztnél ezt is beleőrölik a lisztbe a normálnál nem.

Viszont mivel ez a búza legkülső rétege ezen tapadnak meg a toxint termelő penészgombák is. Ezért nem biztos hogy olyan egészséges az a teljes kiőrlésű liszt...

2022. jún. 30. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, csak minden cikkben azt lehet olvasni, táplálkozási szakértők, orvosok a teljes kiőrlésűt ajánlják, a lassabb felszívódás miatt.
2022. jún. 30. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha gabona amiből a teljes kiőrlésű liszt készült tiszta és egészséges volt, akkor valóban egészségesebb. De rálátva az mg-ra és az élelmiszeriparra vannak kételyeim...
2022. jún. 30. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Na éppen ezért drágább, fizesd meg ha egészségesebben akarsz táplálkozni.
2022. jún. 30. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!