Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségesebb...

Melyik az egészségesebb módszer: ha a hűtőből kivett ételt mikróba rakom melegíteni, vagy ha megvárom, hogy magától melegedjen fel?

Figyelt kérdés
Ha ez számít, akkor a hűtőben egy fehér tartóban van az étel (amiben a futár hozza), de a mikrós melegítéshez már egy normál tányérba tenném.
2022. jún. 25. 16:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A mikró nem tesz túl jót az ételnek. A mikró helyett tudnám ajánlani még a tűzhelyen való melegítést kis lábosban.

Ha mirelitről van szó, akkor jóval felhasználas előtt vedd elő, vagy meleg vízben olvaszd ki.

2022. jún. 25. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem mirelit, normál hűtőből veszem ki.

csak azért kérdeztem, mert hallottam, hogy az sem egészséges, ha megvárom, hogy magától felmelegedjen szobahőmérsékletre - de ez nem igaz, ugye?

2022. jún. 25. 17:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem egészséges nyilván. Az az étel egészséges, amit megfőztél és rögtön megeszed.


Ettől függetlenül az ég világon SEMMI bajod nem lesz a mikrózott ételtől.


Ha fogsz a kezedben papírpénzt meg nyomkodod a telefonod kijelzőjét az pont olyan, mintha otthon a wc karimáját végigsimogatnád.


Képernyőt bámulni sem egészséges. Ezer másik példát lehetne még hozni.

2022. jún. 25. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
De attól sem lesz bajom, ha hagyom magától felmelegedni a hűtött ételt, és úgy eszem meg?
2022. jún. 25. 18:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted milyen bajod lehet?
2022. jún. 25. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:

Hasmnés esetleg, ha sokáig melegszik és megromlik az étel (főleg ha meleg van a szobában)

Nem én találtam ki, hallottam ilyeneket, de lehet, hogy hülyeség.

2022. jún. 25. 21:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Nagy melegben gyorsan romló ételt ne hagyj túl sokáig a szobában "melegedni". Mondjuk egy tejfölös krumplilevest ne hagyj a szobában rohadni, ha 1-2 órán belül megeszed, az oké. Mi peldául, ha hűs a lakás, nem tesszük hűtőbe az aznapi ebéd megmaradt részét, egyszerűen ott áll az asztalon a lábos, este pakolunk el. Ha nincs hőség, nem romlik meg, és praktikus, nem kell újra melegítgetni, nem hűl túlságosan le.


Egyébként, mint minden más, hasonló kalbierű dolog esetében, a mikró hatása sem rövid időn belül jelentkezik, nem is 5-10 évekről beszélünk, hanem inkább 50. Magát az étel szerkezetét roncsolja, kevesebb tápértéke lesz a bevitt ételnek, üres, energiát nem adó szemét válik belőle, amiből a szervezet kevesebbet képes hasznosítani.

Ettől függetlenül én is használom, bár tény, hogy keveset. Nem mondom, hogy senki ne használja, belátom, hogy egy komplett életmódváltás kellene a kiváltásához.

Ez van, más egészségre káros dolgokkal is együttélünk, rövidtávon nyilván nem érezhető az eredmény, a hosszú életre van kihatással.

Hidegen sem jó megenni az ételt, mivel nem tudja megfelelően megemészteni a szervezet. Nem hiába, az a természetes, ha még melegében elfogyasztjuk.

Mérlegelés szempontjából, én inkább megmikróznám, mint a hideg kaja. Ha van rá lehetőség kiváltom lábasozással.


#1 voltam

2022. jún. 26. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Még egy gondolat, az is számít hányszor melegíted újra. Többször egymás után végképp ne mikrózz.

Az sem jó, ha a megfőtt ebéd mellett használod a tűzhelyet (úgy hogy nem vetted le) és folyamatosan melegíted vele. Ha elkészült, félre kell rakni. A többször melegítgetett étellel óvatosan kell bánni, romlandóbb. Ebből kifolyólag, amit rendelek, azzal is jobban vigyáznék, nem tudhatjuk hogyan szállították (meleg autó), hányszor lett kicsit ott hagyva a napon, stb. A rendelős kajáknak mindig kicsit rövidebb a szavatossága.

2022. jún. 26. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

,,Mi peldául, ha hűs a lakás, nem tesszük hűtőbe az aznapi ebéd megmaradt részét, egyszerűen ott áll az asztalon a lábos, este pakolunk el."


Itt arra gondolsz, hogy este eszitek meg? De ha csak másnap enné meg valaki, akkor érdemes estére betenni a hűtőbe?

2022. jún. 26. 13:24
 10/16 anonim ***** válasza:

Pontosan. Estig még bőven jó, de másnapi fogyasztásra azért nem ajánlom hűtés nélkül.

Ha másnap ennél belőle ismét, éjszakára mindenképp tedd a hűtőbe.

2022. jún. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!