Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért egészségesebb a nádcukor...

Miért egészségesebb a nádcukor, mint a kristálycukor?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 11:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%

igazából teljesen mindegy.

időnként elterjesztik, hogy a nádcukor, vagy más cukor egészségesebb, de ugyanaz.

2011. ápr. 13. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
a nádcukor és a fehér cukor között nincs olyan nagy különbség. ha finomítatlan édeset szeretnél, akkor a stevia, vagy a xilit jöhet számításba (állítólag kevesebb is kell belőlük, mert sokkal édesebb, de én még sose próbáltam). ja, még a méz is jó, ha házi és nem antibiotikumos :)
2011. ápr. 13. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
A stevia édesítőszer?
2011. ápr. 13. 11:40
 4/18 anonim ***** válasza:

Úgy tudom,hogy a stevia is valamilyen természetes cukor.

Azért mondják,hogy egészségesebb,mint a fehér cukor,mert kevesebb van belőle és sokkal drágábban lehet eladni. Sokan pedig elhsizik,hogy valóban egészségesebb. Egyik cukor sem egészségtelen,ha nem használsz belőle túl sokat. Még hízni sem lehet tőle.

2011. ápr. 13. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. ápr. 13. 11:48
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

Semmi:)

Ugyanolyan egészségtelen mind a kettő.

A xilit (másnéven nyírfacukor), az viszont egy természetesn édesítőszer, még állagra is nagyon hasonlít a cukorhoz, de teljesen egészséges, cukorbetegek is használhatják, baktériumölő hatású, kedvez a fogaknak és a felső légút betegségek megelőzésében.

A Stevia pedig egy gyógynövény, mely édeskés ízű, szintén pozitív hatásokkal. Ezen érezni egy picit a gyógynövény ízt, így én Xilit párti vagyok. Ízlés kérdése:)

Próba szerencse:)

2011. ápr. 13. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy nád- vagy kristály- (a kristálycukor cukorrépából van), hanem hogy finomítatlan legyen.

Jó a finomítatlan nádcukor (ha csak "barna" az nem jó, mert azt színezik), jó a nyírfacukor (drága és ha nem vagy hozzászokva, hasmenést okoz, viszont cukorbetegeknek is jó), de ennél egyszerűbb megoldás a gyümölcscukor és a méz.

A dokim szerint a méz a legjobb választás (ha valaki nem cukorbeteg).

2011. ápr. 13. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint nincs finomítatlan nád illetve kristálycukor. Ezek mind finomítással készülnek.
2011. ápr. 13. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van, sok a félreértés.
2011. ápr. 13. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

"de ennél egyszerűbb megoldás a gyümölcscukor és a méz. "


Ugyanakkor vannak olyan vélemények is, amely szerint a gyümölcscukor rosszabb, mint az alkohol. (Ráadásul a nádcukor egy szőlőcukor és egy gyümölcscukor molekulából áll össze.) Így akarjon az ember egészségesen élni.

2011. ápr. 13. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!