Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek mennyi a valóságal...

Szerintetek mennyi a valóságalapja?

Figyelt kérdés

[link]


(Persze nyilván nem mindegy, "milyen" cukor, mert nem hiszem, hogy a répában lévő cukor akárcsak egy kicsit is ártana.)


2011. júl. 28. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig árt. Csak sokan azt gondolják, hogy ami nem okoz azonnali halált vagy vírusfertőzést, az akkor már nem is ártalmas. Pedig a szervezetnem a cukorra nem kristálycukor formájában van szüksége.
2011. júl. 28. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Kicsit félreértettem amit írtál. Voltak a listán a csokik és üdítők mellett gyümölcsök és répa is. A gyümölcsökben és a répában lévő cukor valóban nem ártalmas, amíg azt az adott gyümölcs/zöldség formájában esszük meg. Ha iparilag kivonják belőle, és úgy árulják, az úgy már ártalmas. De az, hogy maga a gyümölcs nem ártalmas, az sem azt jelenti, hogy napi 5 kilót meg kell/lehet enni belőle.
2011. júl. 28. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Te olvastad a kérdést?

A RÉPÁRA írtam, hogy nem árt.

Ah, mindegy...

2011. júl. 28. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Ja, látom, te is rájöttél. :)

Igazából ezek világosak (bár az 5 kiló gyümölcs káros hatásában sem hiszek - feltéve, hogy valaki nem cukorbeteg és a gyümölcs nem szennyezett), a kérdésem az, hogy igaz lehet-e, hogy kockacukorban mérve tényleg ennyi cukor van ezekben a dolgokban?

Néhol kicsit irreális, pl. az egyik kekszben kevésnek tűnik, a szőlőben meg majdnem annyi van, mint a kólában.

2011. júl. 28. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.


A szőlő, a banán, a barack, a sárgadinnye és az ananász tényleg magas cukortartalmú, de kicsit morbidnak gondolom a cukortartalmukat kockacukorban mérni, mert egészen másfajta cukorról van szó. A kristálycukor, az ipari termék, laboratóriumi körülmények között szintetizálják, ami meg a gyümölcsben van, az a természetben megtalálható termés része.

2011. júl. 28. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A kekszekhez és az üdítőkhöz meg hozzáadják az ipari cukrot, ezért megtévesztő lehet összehasonlítani a gyümölcsökkel és a répával.
2011. júl. 28. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!