Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hőkezelt, homogénezett tej...

A hőkezelt, homogénezett tej pasztörizáltat jelent?

Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 01:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. jan. 2. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Homogenizáció: a tej egyneműsítése, vagyis nem különül el a folyékony rész (tejsavó) a szárazanyagtól

Pasztörizálás: speciális hőkezelés. Gyors forralás 80 Celsius fokra, majd hirtelen hűtés. Így a csírák elbomlanak, de a hő még nem indít el bomlást

2012. jan. 2. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!