Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A xilit (nyírfacukor), stevia...

A xilit (nyírfacukor), stevia ártalmasak az egészségre?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 3. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A xilit biztos, hogy nem, cukorbetegeknek is ajánlják. A steviáról nem is hallottam.
2012. ápr. 3. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
én hallottam róla, de nem ismerem, állítólag az is növényi, ezért az sem ártalmas, de ha választhatsz, inkább xilit legyen
2012. ápr. 3. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
6%
a sima cukor sem ártalmas az egészségre. miért nem eszitek azt? régen is ették, meg ettek füstöltszalonnát, kolbászt, fehérkenyeret, és mégis 80-90 évig éltek..
2012. ápr. 3. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem ártalmasak.

Sőt, a xilithez: [link]

2012. ápr. 3. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

igen, régen viszont a körülmények sokkal jobbak voltak

fele ennyire nem voltak szennyezettek az élelmiszerek stb...

2012. ápr. 5. 16:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem,pont ellenkezőleg. A stevia gyógynövény, szénhidráttartalma alacsony, kalóriatartalma nincs, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hasonló jókat lehet elmondani a xilitről is.

Sajnos piszok drága mindkettő.

A stevia itthon is termeszthető, szabad földben és cserépben egyaránt./Mi pont most tervezzük kipróbálni./

2012. ápr. 6. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
mindkettő egészséges:) bár nagyon drágák...
2012. jún. 7. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Már megoszlanak a vélemények. A xilit cukoralkohol, és nem tisztázott hogy egészséges -e, nagy mennyiségben, hosszú távon biztosan nem! A steviáról is mesélnek rosszakat,de jót is.

Minden, amit nem úton nyernek, vagyis valamilyen eljárással vonják ki a természetes anyagból, azzal vigyázni kell.

Ha egészséges vagy, inkább mézzel,gyümölccsel ízesíts, azt is ritkábban, nagyon ritkán és kis mennyiségben mehet a többi is, akár még a cukor is, pl. egy kockacukor a kávéba 1 nap. A hangsúly a mértékletességen van. Édesíteni nem egészséges, inkább csak élvezetes, kis mennyiségben nyugodtan lehet, rendszeresen nagyobb mennyiségben (pl. mindent ezzel iszol, sütit sütsz naponta,ezt rakod a főzelékbe,stb) már mindegyik káros, a méz is!

2013. febr. 23. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

(előzőhöz)

*minden amit valamilyen eljárással vonnak ki a növényből...

2013. febr. 23. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:

a sima cukor sem ártalmas az egészségre. miért nem eszitek azt? régen is ették, meg ettek füstöltszalonnát, kolbászt, fehérkenyeret, és mégis 80-90 évig éltek..


A válasz 8%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.

# 3/9 Időpont 2012-04-03 21:40


aki ezt írta nincs tisztába a tényekkel. Régen szinte nem ettek cukrot. A szegényeknek megfizethetetlen volt. És ha valaki tudott disznót nevelni, már nem volt igazán szegény. Akkor is voltak évi egy vágásra 12-en. Gondold el menyi jutott egy főre. A cukor, gabonafélék, hüvelyes növények nem egészségesek. Xilit egészséges, némelyeket meghajt. A stevia nagyon jó. Keress rá a netten ezekre.

2014. febr. 15. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!