Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért mondják, hogy a teljes...

Miért mondják, hogy a teljes kiőrlésű kenyér jobb, mint a fehér?

Figyelt kérdés
Ha a fehér liszt egészségtelen,akkor hiába teljes kiőrlésű a kenyér,a fehér liszt akkor is benne van,szóval nem értem.
2012. ápr. 24. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
mert a fehér mesterséges cukrot és szénhidrátot tartalmaz.ugyanakkor kalóriatartalom terén a teljesk.be több van és csak emésztés szmepontjából jó.
2012. ápr. 24. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első nem jó válasz.

A teljes kiőrlésűben jó az, hogy a szénhidrátmolekulák hosszúak. Sokkal lassabban bomlik le. Nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Kevesebb kell belőle azonos tápanyagellátáshoz, egyenletesebben „dolgozik”. Talán te is tapasztaltad, hogy mondjuk egy nagy adag tészta után milyen gyorsan újra éhes leszel. Ez a fehér liszt gyors lebomlása és a vércukorszint gyors emelkedése majd visszaesése miatt van. Ez senkinek nem jó, de főleg cukorbetegeknek nem.

Többet megőriz a búzaszemben lévő vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből.

2012. ápr. 25. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

"Többet megőriz a búzaszemben lévő vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből."

És minden egyéb anyagból is, ami ezeknek a felszívódása ellen dolgozik.

2012. ápr. 25. 01:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, mert amikor kisütöd a kenyeret, akkor benne maradnak a vitaminok, és hő hatására nem bomlanak le, ugye?


Nem azért egészségesebb, mert több benne a vitamin, hanem mert alacsonyabb a GI-e. Cukorbetegeknek megtiltanám a fehér pékáruk fogyasztását, de egészséges embernél is minimum elhízást okoz, rosszabb esetben cukorbajt.

2012. máj. 4. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

No egy hosszabb válaszban sikerült egy kikezdhető mondatot találnod. Mintha a többi állítás nem is létezne.


A vitaminok nem mindegyik egyformán hőérzékeny, de a feldolgozás során mindegyik veszteséget szenved. Minél feldogozottabb, annál inkább. Tehát maga az őrlés is károsítja, nem kell sütni sem. De a több vitamin maradéka is több. Szerintem.

2012. máj. 4. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!