Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miből van a csokoládé, ha nem...

Miből van a csokoládé, ha nem kakaóból és miből vannak az alább leírt élelmiszerek?

Figyelt kérdés
Korábban is hallottam már, amit a Magyar Rádió berlini tudósítója a napokban megerősített vagyis, hogy Németországban /és valószínű nálunk is így van!/ a sajtnak már semmi köze a tejhez, a sonka sem sonkából van, a csokiban nincs kakaópor és még számos élelmiszer nem az, aminek megszoktuk és aminek hisszük. Az áruk viszont most is kiemelten magas talán éppen azért, hogy ne fogjon gyanút a vásárló. Tudjuk-e egyáltalán, mit eszünk? Meddig mérgezhetnek bennünket a mesterséges élelmiszerekkel? Virágzó szakma lett az élelmiszervegyészet...
2009. júl. 14. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vagy Te vagy a tudósitó nem figyelt rendesen: nem arról volt szó, hogy a felsorolt élemiszerek "mü"-böl vannak, hanem arról, hogy megjelentek a különféle pótélemiszerek. Sok közülük már régen elterjedt MO-on is, csak sokan nem tudják, hogy mi az. Pl. a Csizió nevü" sajt, ami nem tejböl, hanem növényi olajokból vegyi uton készült.

A sonka pedig az un. gépsonka, ami összepréselt húsdarabokat tartalmaz. (Söt MO-on vannak olyan "felvágottak" amiben leginkább szója, krumplikeményitö és egyéb adalékok vannak, hus csak alig.)

A csokiban van ugyan kakaópor, de egy csomó szója is, és kakaóvaj helyett növényi zsiradék.

Természetesen Németországban ez még egyelöre "újdonság" és ezéot van olyan nagy felháborodás.

2009. júl. 14. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy az un. Reggeli italnak sincs túl sok köze a tejhez, de az azért elvárható volna, ha az ember csokit akar venni és a csokis pulton keresgél, ne egy" pócsokoládét" vegyen meg a rendes csokoládé áráért. Márpedig Németországban éppen ez a helyzet. Sonkaként adják el jó drágán azt, ami nem sonka és így tovább.
2009. júl. 14. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Jaj istenem, ha ennyire fél, hogy belehlsz egy tábla csokiba, akkor mától fogva kezdj el magvakon élni, vagy költözz ki egy tanyára, ahol csak a saját magad által megtermelt kajákat fogyaszthatod. Ha a kaják mérgezőek lennének, má rég meghaltam volna... meg te is...
2009. júl. 14. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Ajánlom olasásra; "Halál a konyhában" -Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban..


"A leves hazudik" -Az ételek szép új világa..........

2009. júl. 14. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Mondom! Éljetek magvakon, nehogy élvezni tudjátok az életet, nehogy lazítani tudjatok... Folyton azt lessétek, hogy mi van a kajában, amit esztek!! pfff
2009. júl. 14. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Éppen erről van szó! Vagyis nem EGY tábla csokiról, hanem a mesterséges és manipulált élelmiszerek sokaságáról, amelyek halmozódnak a szervezetben és ki tudja mikor és milyen megtorlást okoznak! Igenis: kerülök minden olyan élelmszert, ami nem tiszta és egyértelmű, nem természetes. Talán ennek is köszönhetem, hogy közel a hetvenhez semmilyen panaszom nincs, a vérnyomásom tökéletes, bármit megehetek, de nem ismerem mi a puffadás, a székrekedés, a hasmenés és még folytathatnám. A tudatos táplálkozás híve vagyok és egyszerűen felháborítanak a fentebb leírt hírek.
2009. júl. 14. 20:15
 7/13 anonim ***** válasza:
én szeretem csokit. de néha megrémit egy olcsobb csoki állaga, (ezeket általában nem vesszük, kapjuk valahonnan: pl anyukám véradásért) olyan fura ragacs marad egy olvadt álagu csoki helyett a számban. de nem tudom nem megenni. meg az E keztetű számsorok. meg egy folyadékban több féle szinezék. egyszet egy műsorban készitettek almapudingot keményitő és kizárólag E kezdető nevü anyagokból. senki nem tesztelte le, de álitólag ízre alma. és puding állagú. ezért érték egy kertecske. tudod mit eszel.
2009. júl. 14. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Az elsö válaszoló vagyok újra: nem elég figyelmesen olvastad a válszomat.

Németországban nem ez az általános, csak mostanában jelentek meg ezek a müélemiszerek, ezért háborognak rajta a német újságok.

(Németországban élek, és ezért tudom, hogy miröl van ITT szó a hirekben)


Egyébként a legtöbb nem igazán káros, de ha valaki sonkát, sajtot, csokit stb. akar venni - és nem is olcsón, akkor elvárható, hogy azt kapjon, aminem az árut nevezik - föként ezért vannak az emberek itt felháborodva.


A 20:08-nak pedig üzenem, hogy ne legyen már ilyen korlátolt. Ha mindenbe vegyszereket kevernek, akkor azok ártalmasak és nem tesz senkinek se jót, ha ilyeneket kell állandóan enniük. Ez föként a fiatalabbaknak gond, mert nekik még sokat kell ezekböla mérgekböl enni és igy jobban felhalmozódnak a szervezetükben. Sokan azzal érvelnek, hogy régebben se mindenki saját maga termelte az élelmiszereket, de azt elfelejti, hogy 50 - 60 éve még nem voltak mütrágyák, növényvédöszerek, izfokozók, élelmiszerfesték, tartósitószerek - és ezért nem volt annyi káros anyag bennük.

2009. júl. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
A múltkor vettünk csokit,de nem ettük meg! Egy nap bevonó masszát akartam belőle csinálni(gőz fölött,palmarinnal megolvasztani) de a csoki nem olvadt meg....érdekes,pedig a lidlben vettem,ami ugyebár egy nagyon minőségi üzlet....
2009. júl. 14. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Azoknak, akik nem veszik komolyan az étkezést és nem fNe ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium

ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti

citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja,

bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki",

a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".


Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá

szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított

(titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket.

Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem

azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik. Az

eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő

ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő

keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült

fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem

fedezné!)


Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot

varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból

őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból

péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból

műszalonnát. A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a

gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból

kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű

vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós

kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.


Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet

mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már

a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak

"folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc

alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes

hazugságokkal etetik, a Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital

egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert,

aszpartámot és K-aceszulfámot is.


A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától

hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-,

nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele),

annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát

"maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint

Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a

kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és

aromákkal etet, ízfüggővé tesz.


Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer

aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek

összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre

allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari

termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. Az íz az ételek

lelke. Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az

íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék

ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha

becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor

tényleg bármit lenyelünk.


A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű

pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr

és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze

két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden. A

kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket

manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész

életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek

már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.


A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek

eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát

végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet

fantázia dolga." Már akinek!



éltik gyermekeiket sem!

2009. júl. 21. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!