Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen kötés tartja egyben a...

Milyen kötés tartja egyben a sárgarépát, és mi bontja le (anyilvánmegrágott) a szervezetemben emészthető pici darabokra? Tehát lényegében ha összeturmixolom és úgy eszem meg, akkor miben könnyitem meg a szervezetem dolgát?

Figyelt kérdés
Konkrét válaszokat szeretnék, ne ilyen könnyebb azt kész, vagy minekakarodledarálnijóaz meg ilyeneket. Az érdekel mi szedi szét a szervezetemben és nem más. Köszönöm szépen.

2013. febr. 20. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Összerágod, nyállal elkeverve lenyeled. A gyomrodban a gyomorsav ( epe váladék) bontja le részeire. Nyugodtan össze is darálhatod, max a rágást spórolod meg. A kibabáknak is így adják.
2013. febr. 20. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A bélben az enzimatikus bontás a kovalens kötéseket bontja, ezt turmixgéppel nem tudod elérni. A fogak őrlik a táplálékot, ezt lehet turmixolással helyettesíteni. Ha van fogad, inkább rágj, ugye nem kell részletes kifejtenem miért.
2013. febr. 20. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Turmixolás-rágás: nagyobb felületet hoz létre az enzimekkel való reakcióhoz.
2013. febr. 20. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!