Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az olívaolajjal készített...

Az olívaolajjal készített étel kevésbé hízlal, mint a napraforgóolajjal készített?

Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 21:06
 1/10 anonim ***** válasza:
menj el futni
2013. febr. 24. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés, nem tudom feltűnt- e....
2013. febr. 24. 22:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem, mindkettőnek ugyanannyi a kalóriatartalma, viszont az olívaolaj egészségesebb, mivel telítetlen zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaz.
2013. febr. 25. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Jobb a zsírsav összetétele az olivának. Zsírfogyasztás sosem hizlal, hizlalt vagy fog hizlalni, az étel 'egyéb' összetevőiben keress hibát (liszt, cukor, keményítő, tej)
2013. febr. 25. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Wenckebach ***** válasza:
Már hogy az istenbe ne hízlalna az olaj?
2013. febr. 25. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem okoz inzulin szekréciót, inzulin nélkül pedig nem töltődnek a zsírraktáraid (kóros mértékben), tehát bármennyit eszel, nem kerülsz kóros (elhízott) állapotba.


Az isten részére nem tudok válaszolni, így lettünk teremtve? Ehh, milyen mondat ez..

2013. febr. 25. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Wenckebach ***** válasza:

Ne haragudj, de a logikád téves.

A zsírsejtek glukózfelvétele függ ilyen mértékben csak az inzulintól, és bár a lipoprotein-lipáz szintjét is növeli az inzulin, a zsírsavak felvétele attól még megtörténik a zsírsejtekben is. A májban meg gyakorlatilag inzulintól függetlenül. Ha valaki több energiát visz be, mint amennyit elhasznál, akkor hízik, ez ilyen egyszerű. Egyébként nem feltétlenül kell cukor az inzulinszint-növekedéshez sem.

2013. febr. 25. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Ne haragudj, de nem azt kérdeztem, hogy hízlal- e, hanem, hogy kevésbé hízlal-e mint a napraforgóolaj. Van különbség! És nagyon unom már, hogy nem lehet értelmezni normálisan egy kérdést. A többieknek köszönöm! :)
2013. febr. 25. 17:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen kell kell cukor, de okkal nem iszunk tejet. (ez okoz még magas inzulin kiválasztást).


A biokémiai szakzsargonom lehet, hogy téved de a logikám nem. Az összes szénhidrátszegény táplálkozás alapja a vércukorszint egyenletesen tartása, és az energiabevitel különösebb csökkentése nélkül mégis megtörténik a fogyás. Valami mégis lehet abban, hogy a zsírok nem hizlalnak, ha sok zsír fogyasztásával igen hatékonyan lehet fogyni, a kalóriabevitel korlátozása nélkül.

2013. febr. 25. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Wenckebach ***** válasza:
Hát akkor bocsáss meg, gondoltam, ha az érdekel Téged, mi mennyire hizlal, akkor lehet relevanciája, hogy esetleg hizlal-e egyáltalán, tehát nem lenne szerencsés, ha félrevezető választ kapsz. Válaszolva a kérdésedre, ugyanannyira hizlalnak.
2013. febr. 25. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!