Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A gluténmentes linzerem igen...

A gluténmentes linzerem igen kemény lett, és sütés előtt igen töredezett a tészta, mivel javíthatok rajta?

Figyelt kérdés

A recept:

- 6dkg cukor

- 18 dkg liszt (recept szerint rizsliszt, én is azt használtam, nem akartam a drágábbikat egy kekszbe tenni)

- pici sütőpor

- 1 ek kókuszliszt

- 1 tojás

- 6 dkg olvasztott vaj


Fél óra hűtő, de nagyon töredezett a tészta, nem tudtam kinyújtani, még golyókat is nehezen formáztam belőle.


Több zsiradék kellene bele? Esetleg kis víz?


Ja, és sajnos igen kemény lett sütés után, 180 fokon sült 20 percet (200 fokra előmelegített sütőben.)


2014. febr. 16. 10:33
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Rizsliszt ilyen.

Érdemes bele más keményítő (pl. tápióka) és útifűmaghéj. Talán..

2014. febr. 16. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm! tettem bele fiber huskot is egy picit.
2014. febr. 16. 11:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Linzerben nem vagyok otthon, de az egyetlen rizslisztes süti, amit ki tudtam nyújtani és szaggatni (vigyázni azért kellett a mozgatásakor :)), az hasonló arányokkal rendelkezett, mint a Te linzered, kivéve, hogy még pluszban volt benne egy csomó méz (12 deka). Úgy már működött, hiába csak rizslisztes volt.

A lazításra valóban az útifűmaghéjat szokták írni (nekem lazák a sütijeim anélkül is, igaz, többnyire olajos magot használok hozzájuk, amitől viszont kb. csak kevert sütit tudok csinálni, de az nekem jelenleg elég).

A rizslisztes brownie-m is könnyed és nem morzsálódós, de az ugyebár más műfaj, ott sokkal több zsiradék és cukor van a liszthez és a tojás is több valamivel.


Kókuszlisztet most vettem először, az nem tudom, okozhatta-e a fent említetteket, habár úgy tudom, az azért vesz fel vizet, már ha van víz a keverékben, persze. Inkább több zsiradékkal próbálkoznék, a sütiknek az úgyis jót tesz. Bocs, csak ideszórtam egy kalap infót, hátha bármit segít :P

2014. febr. 16. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm! minden információ jól jön, csak így tud tanulni az ember! :)


nem tudom, talán az még nem is zavarna, hogy nem lehet nyújtani, de túl kemény lett. talán túl sokáig sütöttem?

2014. febr. 17. 14:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!