Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az elszenesedett kenyeret...

Az elszenesedett kenyeret miért nem szabad megenni?

Figyelt kérdés
Néha szoktam pirítóst csinálni, és előfordul, hogy megég. Általában nem nagyon durván, de azért kisebb-nagyobb részeken fekete lesz. Azt hallottam, hogy egyes kutatások szerint ez rákkeltő, ezért nem szabad megenni. Én viszont egyrészt szeretem is a kicsit égett kenyeret, másrészt meg furcsállom, hogy egészségre káros lenne. Végül is, nyilván nem ezen él az ember állandóan, ha meg néha eszik ilyet, az mitől lenne annyira káros? Ezen kívül pedig létező gyógyszer az orvosi szén, amit ráadásul rendszeresen kell szedni. Annál miért nem probléma a rákkeltő hatás?

2016. jún. 11. 13:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem nagyon van olyan étel a világon aminek ne lenne rákkeltő hatása, csak éppen van amik fokozottan rákkeltőek.

Egyébként nem csak a pirítóssal van a baj, hanem minden olyan étellel ami készülés során megpirul, tehát a rántotta, palacsinta, bundáskenyér, bacon stb.

A mitől lenne annyira káros kérdésbe inkább ne menjünk bele, mert 6 évnyi orvosi anyagot lehetne ide bemásolni és akkor se értenéd meg. Legyen annyi elég, hogy az orvosi szén egy kicsit más kategória, mint a megégett kaja.

2016. jún. 11. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Kösz a választ, bár a beképzelt orvosis szöveget hanyagolhattad volna. Még manapság is vannak esetek, amikor az orvostudomány szentül meg van győződve valamiről, aztán pár év után kiderül, hogy az ellenkezője igaz. Annak is elég sokszor voltam szemtanúja, hogy az orvosoknak abszolút f*ngjuk sincs mi van, ha épp nem tankönyvbe illő esettel állnak szemben. Gondolom, az első, amit az egyetemen megtanítanak, hogy mindig tegyél úgy, mintha tudnád, mi baj van, miközben az esetek jelentős részében fogalmad se lesz róla. Nem igaz? Szóval na, legyen elég annyi, hogy az orvosok túlnyomó többsége egyszerű szalagmunkás, aki annyit tud, amire betanították, vagy még annyit se. Ellenben az egójuk hatalmas tud lenni, mert hogy kérem szépen ők dé err, doktor, orvosiegyetemet végzett, élethalálról döntő istenek. Az nem fordul meg a fejükben, hogy lehet, ha elvégeznek egy egyetemet, attól még ugyanolyan hülyék maradnak, mint voltak. A személyiség, érdeklődés, tehetség ugyanis nem ettől fejlődik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a betegnek meg a hozzátartozóinak gyakran több fogalma van arról, hogy milyen is az adott betegség, csak rájuk meg nem hallgatnak az orvosok, mert egy kéremszépen orvostudományit nem végzett ember nehogy már okosabb legyen náluk. Szóval, szállj le a földre kicsit, és inkább szolgálj, ha már orvosnak mentél, mint a hibásan vélt felsőbbrendűségedben dagonyázz. Köszi. (A tisztességes orvosoktól és a sebészektől elnézést kérek a fentiek miatt, rájuk ez nem vonatkozik, őket tisztelem.)


Ami pedig a témánkat illeti, én abból, amit mondtál, azt szűrtem le, ami a szokásos tanulság: minden káros, minden rákkeltő, semmit nem szabadna enni, se inni, még levegőt se venni. De komolyan, az említett ételek, amiket mondtál, mind megpirulnak, milliók eszik naponta őket, mégsem lesz ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége rákos, aki meg mégis, az általában olyan idős korban, amikor már amúgy is kijönnek a betegségek. Magyarul, nem érdemes olyan cikkeket elolvasni, amik arról szólnak, hogy kutatók rájöttek, hogy adott dolog káros. Főleg, mert lehet, hogy évtizedek múlva az ellenkezőjére jönnek rá. Az egész egy baromság, ami csak a kancerofóbia-iparon gazdagodóknak jó.

2016. jún. 11. 14:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!