Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg jó a tojáshéj kálciump...

Tényleg jó a tojáshéj kálciumpótlásra? Tehát szét kell törni és már meg is lehet inni vízzel? Vagy az ilyen 0,3-0,4 cm-es darabok felsérthetik a nyomornyálkahártyát, ill. a bélnyálkahártyát?

Figyelt kérdés
2017. máj. 21. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Ki kell főzni, majd megszárítani, sütőben is lehet rá szárítani. Porrá kell törni, és utána fogyasztható csak.
2017. máj. 21. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha a mikróhullámú sütőbe berakom, mi lesz vele? És a sütővel?
2017. máj. 21. 23:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, ha kifőuöd, akkor mennyi kálciumot veszít, mivel valamennyi kioldódik a héjból. Jól gondolom, ugye?
2017. máj. 21. 23:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Én inkább a felszívódáson problémáznék. Egyszer kutattam a témában s képtelen voltam meggyőző adatokat találni. Velem is etetett anyám tojáshéjat néha (nem tudom, miért, rengeteg ételt ettem, kálciumdúsabbakat is), persze kifőzve, megdarálva.
2017. máj. 22. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Felszívódni felszívódik, mivel ennek is az a hatóanyaga, mint a kálcium sandóznak:

[link]

Kálcium Karbonát van a tojáshéjban is.

2017. máj. 22. 05:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!