Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most pontosan a gluténérzékeny...

Most pontosan a gluténérzékenység mi? Nem termel a szervezet glutén bontó enzimet, vagy mi az allergia gyökere?

Figyelt kérdés
2017. okt. 1. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:
53%

Igen, nem termel enzimet, ami lebontja a glutént - gabonafehérjét.

Ezért búza, rozs, árpa, stb. fogyasztása után puffadás, hasmenés, hasfájás... lép fel.


Unokahúgom ha véletlen megeszik a gluténes sütit, mert valaki idióta összekeverte, akkor napokig mintha kést forgatnának a gyomrában, úgy fáj neki.

2017. okt. 2. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
81%
A lisztérzékenység egy genetikai eredetű, autoimmun betegség, semmi köze az enzimekhez. A gluténre reagál az immunrendszer olyan módon, hogy megtámadja a saját vékonybeled.
2017. okt. 3. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!