Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik zöldség vált be nektek...

Melyik zöldség vált be nektek a legjobban savasodás ellen?

Figyelt kérdés

Napi fél kiló húst eszek, ami savasít, néha zsírosat is, ami szintén, illetve a köretek, mint a rizs vagy krumpli ugyancsak savasítanak.


Tehát van napi 3 ilyen étkezésem, illetve még 2, ami tojásból és kenyérből vagy pufirizsből áll, ami szintén savasít.


Persze igyekszem minél több zöldséget enni, ami a savasodást megfékezi, de nagyon úgy tűnik, hogy nem elég az a mennyiség amit beviszek. Vannak napok amikor kifejezetten érzem, hogy túl sok a savam, ilyenkor nincs is étvágyam igazán a húsra.


Ha jól gondolom, akkor ez esetben nem az orvosomat kell felkeresnem, hogy túlzottan savasodom, mivel megalapozott ez az állapot. Feltételezem, hogyha elegendő zöldséget ennék, akkor kordában tartható lenne ez a folyamat.


Így a kérdésem az volna, hogy milyen zöldségek azok, amelyek lúgosítanak, és akár nagyobb mennyiségben is megfizethető? A google-ben én is rá tudok keresni, ezt meg is tettem, viszont szeretnék olyanoktól hallani ötleteket, akiknek hasonló problémájuk volt, és tapasztalatból beszélnek.


2018. jan. 1. 20:00
 1/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem egészen értem milyen savasodásra gondolsz. A gyomorsav túlzott termelődéséért többek között a túlevés a felelős, azon nem segít, ha még többet eszel. Egyél többször keveset, önmagában sem a hús sem a köret nem fokozza a gyomorsav termelődését.
2018. jan. 1. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Én sajnos értem, hogy milyen savasodásra gondol... A savasítás meg a lúgosítás teljes marhaság. Nyugodtan keresd fel az orvosodat, el fogja magyarázni hogy tényleg az. A vér ph-ja szigorú határok között mozog és nem tudod kajával savassá vagy lúgossá tenni. Ha igen, akkor az anyagcsere zavar és nem a citromtól fogsz meggyógyulni. Az ilyen Norbi szintű fitness arcok csinálnak ebből egy rakat pénzt miközben 0 hozzáértésük van, de ha beírod a gugliba, hogy "lúgosítás átverés", akkor magad is ellenőrizheted.


A sok hústól nem fogsz úgy elsavasodni, mint hiszed. Hosszú távon tényleg lehetsz tőle beteg, de nincs egy csodazöldség, amiből napi 1 helyrebillent. Úgy tudod megőrizni az egészséged, ha figyelsz a változatos táplálkozásra, mert napi fél kiló hús igen extrém.

2018. jan. 1. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Azt hittem egyértelmű, de akkor kiegészítésként leírom, hogy a gyomorsavra gondoltam.


Ha jól tudom, a húsok, szénhidrátok növelik a gyomorsavat, a zöldségek pedig lúgosító hatásuk révén csökkentik.

2018. jan. 1. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:

A túlzott fehérjebevitel nem egészséges, kicsit csökkenthetnéd.

A fehérje és a szénhidrát mellé bármilyen zöldség hasznos, egyrészt a vitaminok, másrészt a nátrium-kálium egyensúly miatt. A megfelelő arány kb. úgy néz ki, hogy 1 rész hús, 1 rész köret, 1-2 rész zöldség (de utóbbi lehet több is, illetve a rizs/krumpli/tészta köret elhagyható).

Ha sok a savad, annak lehet oka pl. stressz, vagy baktériumok jelenléte a gyomorban. A refluxot viszont nem mindig a sok sav okozza. Sokszor az is segít, ha kevesebb szénhidrátot eszel.

A lúgosításban én sem hiszek, a zöldségekben és a gyógynövényekben viszont igen. A doki valószínűleg rutinból felírna neked valamilyen savcsökkentőt, amivel nem leszel előrébb, max. tüneti kezelésre jó.

2018. jan. 1. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Elárulnád, mi a frászért edzel napi fél kg-ot, ha még érzed is, hogy nem jó?...
2018. jan. 2. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
""Eszel
2018. jan. 2. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ne egyél annyi húst!!! De a tojás és tejtermékek is ugyanúgy savasíranak!

Napi fél kiló hús a fehérjeszükségleted duplája úgy hogy amellett még más forrásból is viszel be. Nem csak az emésztőrendszeredet hanem a májadat és a vesét is jól kikészíted!

2018. jan. 2. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A gyomor mindig savas. Még szép.
2018. jan. 2. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

Akkor még egyszer: A savasítás, lúgosítás marhaság egy svas kémhatású dologtól (citrom), nem fogsz lúgosodni. A zöldségektől pont hogy több gyomorsavad lesz. Anyukám refluxos és a diétájának a legfontosabb eleme, hogy minden savas citrusféléről, paradicsomról és hasonlóról jóformán le van tiltva, különben marhára ég a gyomra a sok savtól.


Neked semmi bajod azon kívül, hogy értelmetlen mennyiségű húst eszel. A szezonális (vagy mirelit) zöldségek amúgy is olcsóbbak mint a hús, ennyi húst megenni jóval drágább mint kiegyensúlyozottan étkezni. Ha pedig mindenféle vacak húskészítményt veszel, akkor azért vagy szarul, mert az nagyjából szója + darált bőr + ipari hulladék.

2018. jan. 3. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Amennyiben valaki nem refluxos, cdak simán sok a sava, arra tökéletes megoldás, ha a hús kenyér egyéb köret egy részét lecseréli zöldségre... anyád beteg... refluxos... tehát teljesen más vonatkozik rá, mint egy nem refluxosra...
2018. jan. 3. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!