Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségesebb a...

Melyik az egészségesebb a burgonya csipsz vagy a sertés csipsz?

Figyelt kérdés

Piacon árultak ilyet hogy sertés csipsz, tehát töpörtyűféle.

Szerintem a krumpli csipsz, mert azt sajnos sokszor transzzsírba sütik ki, ami rosszabb.


2019. márc. 12. 17:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Transzzsírok az állati zsiradékokban vannak te eszetlen.
2019. márc. 12. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Mégis mi a fene az a sertéschips...
2019. márc. 12. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
1. Tudom de a csipszet állítólag ilyen zsírokban sütik ki
2019. márc. 12. 19:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Milyen zsírokban???

A chipset olajban sütik abban nincs transzzsír, az állati zsírokban viszont van.

2019. márc. 12. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

4. Most vagy trollkodsz vagy nagyon tévesek az ismereteid.


[link]


Kisebb mennyiségű transzzsírsav igen magas hőmérsékletű sütés kapcsán is keletkezik. Létrejöhet transzzsír így a túlhevített olajos sütéskor, kerti grillezéskor. Az étrendi transzzsír fogyasztás kb. 1,3%-át adja a 220 C fok feletti hevítés, ezzel szemben a normál hőfokú, 180 fokos sütés esetén mindössze 0,2 százalékát


Az összetevők között "hidrogénezett növényi olaj" vagy "részlegesen hidrogénezett növényi olaj" szerepel. Gyorsétteremben reggelire elfogyasztott fánk és ebédre kért nagy adag sültkrumpli akár 10 g mennyiséget is tartalmazhat a veszélyes anyagból. Addig is, amíg hazánkban is megszületik a rendelkezés a transzzsír tartalom feltüntetésére, csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, melyben a gyanús termékeket soroljuk fel!

2019. márc. 12. 20:00
 6/13 A kérdező kommentje:

Itt a lista tessék...


[link]

2019. márc. 12. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem trollkodik, hanem gondolkodik.


1. az állati zsírokban természetüktől fogva előfordulnak a transzzsírok (kb. 2%), a növényiekben nem.

2. hevítésre mindkettőben transzzsírok keletkeznek

3. szerinted melyikben lesz több transzzsír hevítés után, abban, amiben eredetileg nem volt, vagy abban, amiben eredetileg is volt?


Na ugye. Tehát az állati zsíros termék a károsabb.

De egyik sem egészséges.

2019. márc. 12. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Gondolhattak volna hogy már megint a zsírzabáló buta troll kérdező vagy...
2019. márc. 12. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
7. Igen ám csak a telítetlen növényi zsírok füstölési hőmérséklete jóval alacsonyabb így könnyebb olyan hőmérsékletre heviteni az ilyen zsírokat hogy abból sokkal károsabb melléktermékek keletkeznek.
2019. márc. 12. 20:23
 10/13 anonim ***** válasza:

"7. Igen ám csak a telítetlen növényi zsírok füstölési hőmérséklete jóval alacsonyabb így könnyebb olyan hőmérsékletre heviteni az ilyen zsírokat hogy abból sokkal károsabb melléktermékek keletkeznek."


Ha sütsz, nem éred el a füstölési pontot. A chipseket általában napraforgó vagy étolajban sütik, ennek nagyon magas a füstölési pontja (220-250 fok)


De még az olívaolajnak is 160 fok, az azért elég a legtöbb ételhez. A vajnak csak 150 fok, és én abban sem szoktam régebben odaégetni a hagymát.


Plusz ha eléred a füstölési pontot az étel amit benne sütsz élvezhetetlen (égett) lesz, tehát normál esetben nem eszed meg...

2019. márc. 12. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!