Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mikor köteles visszavenni a...

Mikor köteles visszavenni a használt autót az eladó? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Vettem 20 napja egy autót egy kereskedőtől. Elhoztuk az autót nem is volt a haza úton vele semmi probléma. Majd az eredetiség vizsgálat után menet közben visszaesett a fordulatszám és lassulni kezdett az autó. Valamint kivillant a check enigne lámpa. Elvittem szerelőhöz,megnézték nem talált hibakódot.

Majd tegnap ismét kivillant a visszajelző lámpa és le is állt az autó.

Hiába indítottunk rá még csak nem is tekert. Rá pár órára visszamentünk érte akkor kis idő után beindult így haza tudtam hozni. Azt mondta a szerelő hogy valami modul hibára gyanakszik, de nem tudja pontosan. Igazából így használhatatlan az autó mert hol beindul hol nem. Így köteles visszavenni a kocsit az eladó ?

Bocsánat amiért hosszú lett.

2025. máj. 23. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szokott szamitani hogy a kereskedo volt az elado vagy kereskedesben vetted egy maganszemelytol a kereskedo segitsegevel (bizomany). Aztan ha az egyik vagy a masik akkor nem tudom.
2025. máj. 23. 22:15
 2/4 anonim ***** válasza:
A rejtett hibákért valóban az eladó felel, de azért, amit magad vagy egy szakértő is észrevehetett volna vásárlás előtt, azért nem. Valószínű, hogy a kereskedő nem fogja visszavenni, mivel szerinte ez nem rejtett hiba, így a bíróságon kell bizonyítanod ha bepereled, hogy de, az. Ez pénzt és időt emészt fel. Javaslom, hogy keress fel egy ügyvédet.
2025. máj. 23. 22:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Felhívtam az eladót azt mondta tudott a problémáról mert nekik is előjött és hogy vigyem vissza és megcsinálják.

Bár már nem tudom hogy nem fog e újra becsapni.

2025. máj. 25. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát akkor mindenképp vidd vissza! Vesztenivalód aligha van ezzel kapcsolatban. Kárt csak nem fognak benne szándékosan okozni, ellenben meglehet, hogy valóban megjavítják.
2025. máj. 25. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Hibátlan Asus GTX 1080 videokártya az új vevőnél 3 napig működött, de még garanciális. Van kötelezettségem visszavenni?

Sziasztok, imént eladtam egy GTX 1080 videokártyát, ami nálam 2,5 évig hibátlanul üzemelt, semmi baja nem volt. Eladtam, utána irt a vevő, hogy bent van a gépben, hibátlanul megy. Két napra rá, ír, hogy nem ad képet, és hogy szeretnék vissza az üzletet. Én nem...

Ebben az esetben köteles visszavenni az eladó a terméket?

Ha mondjuk jófogáson valaki meghirdet egy használt autó multimédia egységet, viszont tájékoztatja a vevőt a hibáiról és hogy milyen tartozékok vannak hozzá, a vevő a megvétel után visszaküldheti a terméket az eladónak azzal a kifogással, hogy "de nem is működik rendesen"?

Ilyen estben visszavennétek az általatok eladott terméket?

Volt egy gyerek székem amit eladtam bőven ár alatt mert mi kaptuk és nekünk már volt amit használtunk. Nem új szék hanem használt. Szóval egy hölgy megvette majd most 2 hét után megkeresett,hogy nem jó a szék mert ferde és a gyerek kiborult belőle. Nálunk ilyen...

Vásároltam netről 2db használt gumit az eladó dicsérte hogy milyen jó és aztmondta ha valami nem jó visszaveszi. A gumikon több hibát is találtunk...

Jelentsem fel? már többször vásároltam netről de igy még nem jártam. nemis annyira a pénz a bosszant(persze az is) hanem hogy ennyire gerinctelen módon viselkedik az eladó hogy megigéri hogy visszaveszi ha bármi hibát találok, az oldalfalán és a futófelületén is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!