Mi lesz a kézbesíthetetlen levél sorsa?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Értem én. Ezért írtam, hogy rossz válasz. A nem megfelelően bérmentesített levelet - vagyis kevés rajta a bélyeg - IS kézbesíti a posta, de a hiányzó díj dupláját be is szedi - általában - a címzettől...
Kézbesíthetetlennek meg akkor minősül egy levél, ha sem a címzettnek sem a feladónak nem lehet kézbesíteni. ebben az esetben a Budapesti Levélfeldolgozóba kerül megőrzésre, ahol 6 hónap után bezúzzák, ha nem jelentkezik érte senki...
Kapcsolódó kérdések:
Többször előfordul már, hogy az egyik tanárom, akivel e-mailezek a tanórával kapcsolatban, a levél végére írt egy "W"-t. Mit jelent?
Előfordulhat hogy lenyúlják,vagy csak ennyire lassuak?
Nincs elsőbbségi, csak ajánlva ment el a levél. Köszi!
Postán szeretnék feladni levelet de az az kérdésem, hogy csak a szabvány papírboltban/postán kapható borítékot lehet feladni vagy szinte mindegy csak legyen rajta feladócímzett+bélyeg ?
Név, cím rajta van, csak az irányítószám maradt le, elsőbbségivel lett feladva..
Rendeltem egy ruhát vaterán, és az eladótól kérhetem hogy hogyan postázza. Elsőbbségiként vagy ajánlottan lenne érdemes? Mennyibe kerülne?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!