Kapott mostanában valaki emailt a Western uniontól fizetés bejelentés cimmel? Lehetséges, hogy valós dolog lenne, vagy úgy ahogy van felejtsem el.

válasza:ezt úgy érted, hogy értesítettek pénzed érkezett?
ők nem átverős cég, hanem ez az egyik fő profiljuk ... valaki valahol a világban befizet a nevedre X összeget, amit te gyakorlatilag perceken belül felvehetsz bárhol a világon abban a bankfiókban, amely bent van a szolgáltatásukban ... én már küldtem így pénzt

válasza:Én a következőt kérdezném önmagamtól:
Az értesítésben lévő befizetés valós lehet-e?
Ismerem a befizető embert, céget?
Küldhetett részemre bármely összeget, van járandóságom?
Ezen felül, ill. ezt megelőzően:
Az url valós?
pl. ha ilyen westernunion.freehost.hu, akkor nyilván kamu.
Kér-e tőlem bármilyen adatot a linkelt oldal? Ha igen, akkor biztos, hogy adathalászat.
Kapcsolódó kérdések:
járt valaki hasonló cipőben? minden ötlet és segítség jól jön.
Ha is illető egy komolyabb céghez be akarja adni az életrajzát, beleírhatja, hogy 3 évig xy cégnél dolgozott, ha nem volt bejelentve? Mennyire néznek ennek utána a cégek? Ebből az elősző munkáltatónak lehet baja?
Mielőtt, még mindenki felháborodna, hogy miért én fizetném a fél járulékot, hát azért mert örülök így is, hogy nem rúgtak ki terhesen, mivel próbaidős vagyok, a másik meg, hogy aki nem közalkalmazott vagy hasonló úgymond törvényes munkahelyen dolgozik az örüljön ha...
Bruttó, és nettó is érdekel. Köszi.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!