Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem hűt 1°C-t sem a...

Miért nem hűt 1°C-t sem a mobilklímám?

Figyelt kérdés
Most vettük, egy 90.000Ft-os Sencor készülék. Egy 20nm-es szobában van (nap nem süt be, ablakok zárva), a meleg levegőt a szobából az ajtóra fúrt lyukon keresztül a folyosóra vezeti. Már vagy 2 órája megy, és a hőmérő (és a mi érzékelésünk) szerint ugyanannyi a hőmérséklet a szobában, mint előtte. Pedig a klímából jó hideg levegő jön ki, ha közvetlen elé teszem a hőmérőt, mutatja is, hogy 17°C-os, mint amennyire be van állítva, de a szoba mégsem hűl. Mi lehet a baj?

2014. jún. 11. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

jön belőle a levegő persze, de ezeknek nagyon kicsi a teljesítményük

ennyi pénzért már meg lehetett volna oldani egy egyszerűbb, kis inverteres oldalfalit

am a többi lakótól nem félsz, hogy befűtesz a folyosóra? :D

2014. jún. 11. 12:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Eygszerű, nem elég nagy a hűtőteljesítmény, hogy lehűtse a szobát. Máshogy szólva,a szoba gyorsabban melegszik mint ahogy az hűteni tudja. Egy a vége: megszívtad.
2014. jún. 11. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesség igény nélkül(pl:a folyosó "kihúzza" a hűtött levegőt)...stb

Nem állt fel a hőkeringés a szobában.Arrébb kell helyezni a készüléket vagy,elfordítani másik irányba...

2014. jún. 11. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
...meg lehet kísérelni: hogy ha van külön ventilátorod esetleg akkor,azt fixen állítva a mobilklíma kifúvójára merőlegesen(a légáramok keresztezik egymást) ELÉ-LEFELÉ irányítva...
2014. jún. 11. 12:57
 5/11 anonim válasza:

Én is benyaltam a mobilklímát. Spórolni akartam!

Mondjuk nálam működött de ment a levesbe.

Nálad valószínűleg rossz a ház/lakás hőszigetelése(ablak, fal).Borítékolom, hogy tetőtér és vagy legfelső szint. Több hő megy be mint amit a mobilklíma le tud hűteni amin ekkora melegben nem is csodálok.

2014. jún. 11. 15:05
 6/11 anonim ***** válasza:
próbálj várni még egy kicsit, mert a falak át lehetnek melegedve, és sok hőt képesek magukban tartani (visszamelegíteni a lehűtött levegőt)
2014. jún. 11. 15:12
 7/11 anonim ***** válasza:

bocsi, telóról vagyok, és elsiklottam a 2 órája megy rész felett :(

akkor az lehet amit már írtak, hogy gyenge

2014. jún. 11. 15:13
 8/11 anonim ***** válasza:
A mobil klima tré,mert amit az egyik oldalon kifúj az helyett valahonnan beszívja a meleg levegőt.
2014. jún. 12. 10:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 12. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Írták előttem, hogy a "mobilkíma tré"!!!! Ez nem igaz. nekem eddig egy 1 csöves klímám volt, és azt használtuk. Lehűtötte a 36nm-es garzont. De mivel jött rá egy jó árajánlat, így eladtuk. Most vettem használtan 30.000-ért egy 2 csöves mobilkímát, és határozottan mondom, hogy sokkal jobb mint az 1 csöves klíma! Ez a klíma kinttről szívja a levegőt, és természetesen ki is fújja. Az igaz, hogy az 1 csöves klímák nem hatásosak, mert ugye az a benti levegőt fogja lehűteni, és kifújja a szobából. De a kifújt levegő helyére áramlik be meleg levegő, réseken, ablakon,stb.. De ez a 2 csöves klímánál ki van küszöbölve. A régi klímám(ami új volt), 24 órából kb18-20 órát ment aktívan és a maradékot ment csak ventilátor módban(de nem volt hideg alakásban, csak elviselhető). Ez a 2 csöves rendszer 24-ből kb 4-5 órát üzemel és a többit csak ventilátor üzemmódban megy(olcsóbb sokkal az üzemeltetése), és sokkal hidegebb van a lakásban.Először amikor megvettem, bekapcsoltuk, és elmentünk strandolni. Mire hazajöttünk, és beléptünk, engedni kellett be kintről meleglevegőt, mert annyira hideg volt a lakásban! Így most be van állítva 20 fokra, és azt kényelmesen tarja úgy, hogy csak ritkán kapcsol be a kompresszor. De hozzá teszem, mi soha nem kapcsoljuk ki, így nem is melegszik fel a lakás. ha teheted vegyél egy 2 csöves klímát, és add el a tiedet.Ha előtte utána olvastál volna neten, mindenhol leírják, hogy az egycsöves nem jó klíma! Egyébként 3 hét múlva eladom a miénket is, mert addigra bekötik az inverteres klímánkat. Ha érdekel írj.
2014. jún. 13. 12:22
1 2

További kérdések:

Miért van egy a konnektorba bedugott, de éppen nem bekapcsolt digitális, grilles mikrónak sercegő hangja?

Vettem használtan egy mikrót, digitálisat, grilleset, igaz márkátlan. Nagyon szép, nagyon tetszik, szuperül működik. Igazából nagyon szeretem. Viszont van időnként egy furcsa sercegő hangja. Csak úgy. Nincs benne semmi étel, semmi cucc, nincs bekapcsolva egyáltalán,...

Heinner szárítógép Model: HHPD-V10T2CHA++ -előjött egy olyan hiba pl: berakom a ruhákat 2órás programra és egyszer csak 10perc után csipog a gép...

Nem nincsen tele a víztartálya, vagy a szösz szedője sincsen eldugulva, a szellőző nyílásai is tiszták, ajtaja jól zár 1 éve van meg egyik napról a másikra csak fogja és csökkenti magától a program idejét de a munka nincs kész...segíts ha van ötleted kérlek!

Milyen kávéfőző található ebben a videóban?

Többszáz márkát megnéztem és egyikkel sem egyezik. Ha valaki felismeri, köszönöm ha megírja:

Erről a típusú hűtőről mi a véleményetek?

Hisense RS818N4TIC Hűtő vásárlás előtt vagyok, alaposan körül akarom járni a dolgot és érdekel a ti tapasztalatotok ha van ezzel a termékkel...

Robotporszívó vásárlás előtt állunk. Felmosas funkciót lehet laminált padló és szőnyegek mellett érdemben használni?

Elvesztem a választék között, a számunkra lehető legjobbat szeretném választani. Mindenképpen olyat szeretnék, ahol a töltőállomás nagyobb és oda átszívja a felporszívózott tartalmat. De a legtöbbet ilyet, amit találtam felmosó funkcióval van együtt. Tetszik ez a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!