Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A fiú barátságokban miért...

A fiú barátságokban miért szokták "bántani" egymást?

Figyelt kérdés
Például szóban fikázzák egymást direkt, és mindketten jót röhögnek rajta.

aug. 3. 09:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
25%
Ha a másikat bántják, cikizik, szekálják, az nem barátság. Ez bántalmazás, bullying.
aug. 3. 09:08
 2/31 anonim ***** válasza:
33%

Én tudom mire gondolsz, fiú testvéreim vannak, naponta elhangzik hogy "na mi van te kalácsképű?" meg hasonlók. Aztán hozzámvágnak egy zacskó chipset hogy az enyém és kifele mente még oda is dörrentenek. 😂

A válasz erre az hogy szimplán azért mert vicces és így is lehet kötődni.

aug. 3. 09:28
 3/31 anonim ***** válasza:
33%
Nem. Ez cukrozott patkányméreg. Kívülről édesnek tűnik, de belül öl. Ez a másikat fikázás, froclizás, szívatás lényegében nem más, mint selyempapírba csomagolt szar.
aug. 3. 09:34
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Szarkasztikus a humoruk, nekem az összes haverommal ilyen, pedig lány vagyok. Valakinek ez bejön és profi szintre emelte, valakit pedig taszít. Akinek nem tetszik, azzal nem csináljuk, ennyi az egész. Akinek nem hasonló a humora, az csak azt látja, hogy porig alázzuk egymást.
aug. 3. 09:37
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Versengés, játék a dominanciával. Nem gondolom, hogy ez jó, de ettől még barátság a barátság.

Tipikus példa, hogy működik ez: van egy haverom, akinek gimi óta mindig szívják a vérét a többiek a ritkás arcszőrzete, feminin vonásai miatt. Nemrég kiderült, hogy egy genetikai örökség miatt durván romlik a szeme, és másnap már pörögtek a chat szobák, hogy ki hány milliót tud beleadni a gyógykezelésbe, ha szükség lenne rá.

Szerintem ez a b.szogatás amúgy hülye szokás, de nem fekete-fehér a világ.

aug. 3. 09:46
 6/31 anonim ***** válasza:
0%
De hogy fér össze a humor azzal, hogy megalázod a másikat? A másikkal nevetni, nem a másikon.. Nagy különbség. Ez mitől barátság?
aug. 3. 09:48
 7/31 anonim ***** válasza:
80%
A fiúknak kevésbé fejlett az érzelmi intelligenciájuk, mint a lányoknak, és több dologra kevésbé tudnak fókuszálni egyszerre. Belejátszhat mellé a túl sok tesztoszteron is, ami agresszivitást indukálhat. Emellett fiatalabb korban még rend szerint tanulnak, tapasztalatot szereznek az életből, feszegetik a határaikat, ilyen módon is.
aug. 3. 09:58
 8/31 anonim ***** válasza:
19%
Aki rendben van magával, az nem bántja a másikat. A bántás nem normális dolog.
aug. 3. 10:10
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ez mitől barátság?"

Nem ettől barátság, hanem ennek ellenére.

Nem tudom, láttad-e a Mesterlövészt (mozi). Abban van egy sztoriszál, amikor egy katona a hátán cipeli ki a meglőtt társát a tűzharcból, megmentve az életét. Később meglátogatja a kórházban, és elkezd vele poénkodni, hogy milyen ocsmányan néz ki.

Nyilván undorító dolog egy fejbelőtt emberen poénkodni, de ez sokszor elkerülés. Nincs sebezhetőség, a probléma is kisebbnek tűnik, ha viccet csinálunk belőle.

De a barátság nyilván nem egymás kiröhögésén alapszik, hanem azon, hogy tudják, hogy számíthatnak egymásra.

aug. 3. 10:11
 10/31 anonim ***** válasza:
76%

Oltogatás. De legalább nyílt, és őszinte. Ellenben amit a "fejlettebb érzelmi intelligenciájú" lányok művelnek sokszor egymással is, az szerintem kifejezetten aljas és bicskanyitogató. Ők nem nyíltan csinálják, hanem sunyi rejtett passzív agresszióval. És nem poénból vagy feszültséglevezetésből, hanem sokszor olyan aljas indokból hogy valami semmiségen amit félreértett halálra sértődik, és onnét azt a másik nőt - vagy simán csak jobban kinéző rivális nőt - ő gyűlöli. De nem nyíltan, a képébe mosolyog, dicséri stb. A háta mögött meg fúrja, gyilkolja, radar alatt maradó sunyi passzív agresszív beszólásokat eszközöl rajta, meg "véletlen" folyton szabotálja, zaklatja és idegesíti mindenfélével, amit persze jól letagadna ha felkérdeznék, még a másikat állítva be hisztisnek, hülyének, idegbetegnek.

Ez szerintem sokkalta undorítóbb, és betegesebb. Még sincs kellően szankcionálva, mert manapság mindenki a nyílt agresszión pörög még akkor is, ha mikroagresszió, vagy csak simán bele van látva, esetleg férfias jegy, pl versengés. Ez a sz*r szemét sunyi és aljas passzív agressziót meg nemhogy elnézik, de sokszor még egyenesen jutalmazzák is..

aug. 3. 10:15
1 2 3 4

További kérdések:

Mennyire normális ha nekem sosem voltak barátaim, haverjaim?

Néha jól jönne a társaság, de egyébként elvagyok vagyok nélkülük. Annyiból néha zavar hogy így kimaradtam élményekből. Nekem valamiért nem sikerült társaságot találni. Annyiból jó hogy így nem keveredtem bele semmibe, nincs semmilyen függőségem.

Jogosan várom el a barátaimtól, hogy ne barátkozzanak azokkal, akik kirekesztettek engem?

Klinikailag diagnosztizált, de kezeletlen Aspergeres autista vagyok. Korábban volt egy közösség, akik befogadtak, munkát és lehetőségeket adtak, felküzdöttem magam évekig. Utána a Covid által felhalmozódtak az ingerek és a stressz. Szakember már nem állt hónapok óta...

A 20. szülinapomra legjobb barátom nem küldött semmit?

Legjobb barátok vagyunk, ő kaposvári, én debreceni. Nem azt vártam volna, hogy személyesen felköszöntsön, de egy posta csoki jól esett volna. Én is küldtem neki. Én 20L ő 23F.

Hol lehetne barátkozni normális kedves emberekkel?

Itt annyira kevés új ismerkedős kérdés jön, és azok is unalmasak vagy semmit mondóak. Ritka ha egy értelmes vagy egyedi ember ír ide. Nincs olyan platform ahol többen fenn vannak és aktívabbak esetleg?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!