Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy tartós munkanélküli...

Ha egy tartós munkanélküli önként jelentkezne eutanáziára az miért nem jó az államnak?

Figyelt kérdés

Az egész életem tök boldog lehetne ha lenne hol laknom, lenne mit ennem és még egy barátnőm is lenne.

Sajnos nagyon ritkán adatott meg ez a dolog, mert nyomorba születtem és így az életem, túlélésem folyamatos veszélyben van.

Pszichiátrián sem tudtak helyretenni, többször voltam, a vége az lett, hogy egy férfihoz kerültem, aki bunkó volt, mint Csernus és elmondta, hogy ha így folytatom az utcán végzem és szedjem össze magam.

Amúgy nem "tart el" senki és nem "nyalja ki" senki a seggem, szóval még ilyen Antiworkös csoportokban sem tudtam senkit találni, akivel azonosulni tudtam volna.

Így 30 felett se lettem semmivel bölcsebb abban a tekintetben, hogy mit szeretnék, mert a kötöttség egyszerűen megöl, ahhoz meg, hogy vállalkozást indítsak nem vagyok eléggé polihisztor meg egyedül minden nehéz és szociális életem sincs, mivel vegetálok.

Ha nem lenne ez az egész, halálvágyam se lenne és akár egy pozitív ember is lehetnék, csak az egzisztenciális szorongás (ami az én esetemben nagyon is valós alapokon nyugszik), ami időről-időre kikészít.

Miért nem biztosít az állam egy normális, kontrollált lehetőséget, hogy megszűnjek, ha oda kerül a sor és ne az utcára kerüljek?

jún. 17. 20:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
54%
Mert a magyar állam az Alaptörvényben lefektetettek szerint keresztény elveken alapszik, ami ellentétes öngyilkossággal, ha asszisztált is. A keresztény alapot az új kormány is megerősítette.
jún. 17. 20:23
 2/23 anonim ***** válasza:
85%
1# Meg a lónak a faszát.. Kereszténység, az..! Kell az adófizető rabszolga.
jún. 17. 20:37
 3/23 anonim ***** válasza:
39%
Ez a valóság, akárhogy reagálsz.
jún. 17. 20:39
 4/23 anonim ***** válasza:
75%
Svajba megoldhato az eutanazia
jún. 17. 22:27
 5/23 anonim ***** válasza:
88%

"...keresztény elveken...":

Ez megint lehetne egy érdekes körkérdés/vita, hogy ez a szó kinek mit jelent ma Mo.-n?

jún. 17. 22:42
 6/23 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egy Biblia expert, de a kereszténység sosem arról volt híres, hogy azokat segítette, akik látványosan nem nyomorultak.

Minél pofátlanabbul kéregetsz és minél inkább olyanná teszed magad, ami sajnálatra méltó, hogy annyit iszol, dohányzol masszívan, hogy levágják a lábad, minél inkább felelőtlenül csinálod vagy szülöd a gyerekeket, annál jobb alapanyag vagy a szemükben, akiket lehet mutogatni meg jól mutatnak a stockfotókon ételosztáskor.

Ha fiatal vagy középkorú, nem öregnek és rozzantnak kinéző férfi vagy, akkor az egyetlen esélyed, ha valami gyermekvédelmi intézményben voltál árva, mert akkor mondhatod, hogy téged is molesztált a Zsolti bácsi és talán még saját lakást is kapsz valamelyik balliberális civil szervezettől.

Ha nem molesztált senki és árva se vagy, de a szüleid is hajléktalanok és a rokonaid is putriban laknak, akik még nem fulladtak bele a saját hányásukba az alkoholtól vagy vitte őket el a májrák, akkor magadra vess, szedd össze magad.

Az, hogy mentálisan milyen bajaid, betegségeid vannak se számít semmit, maximum akkor, ha ez minél látványosabb kifelé.

jún. 17. 23:08
 7/23 anonim ***** válasza:
70%

Mert ezzel beismernék, hogy bár modernebb köntösben, de még mindig egy barbár világban élünk, ahol eltartani az állam nem akar senkit, akkor sem ha valamiért nem tud beilleszkedni a remdszerbe és végül az utcán köt ki.

Látod a parlamentben az abortuszról vitatkoznak képmutatóak olyan emberek, akik havo több milliós fizetésből élnek.

Ha engedélyeznék az ilyen típusí eutanáziát szerintem nagyon sokan élnének vele, sok embert csak a gyávaság és az életösztön tartja vissza az öngyilkosságtól.

Illetve sokan alkoholisták, drogfüggők, lassan haldokolnak és még a társadalom meg is veti őket azért, mert egyszerűen nem születtek olyan erősnek, hogy egy mások által kitalált rendszerbe beilleszkedjenek:(

Utána az lenne, hogy egyre több embernek esne le, hogy mennyire nem jó a rendszer.

jún. 17. 23:26
 8/23 A kérdező kommentje:

Ez még csak nem is az erőről szól, inkább arról, hogy túl reálisan látjuk a világot, csak mivel mi vagyunk a kisebbségben meg nem szalonképes a vélemény, így sokan muszájból beállnak a sorba és ugyanúgy gondolkodnak, csak bedarálja őket a mókuskerék, de a remény hal meg utoljára.

A 8 általánost végzett rákos is optimistább, mint az onkológus professzor, aki meg pontosan tudja mi lesz a végkifejlet. Ott is lehet dumálni, meg Henry Ford idézeteket benyögni.

A világ úgy működik, hogy ha nem születsz a megfelelő helyre, akkor van még pár mentőöv életed során, aminek hamar lejár a szavatossága és csak akkor tudod őket használni, ha rendelkezel hozzá a megfelelő adottságokkal és képességekkel. Ezen kívül a szerencse az, ami még játszik meg a lottó ötös.

Az összes többi szimpla matematika, hogy bevétel-kiadás és hol fogsz tartani akárhány évesen, milyen reális mozgástered van és ehhez mennyi időt kell eladnod a napi 24 órádból.

jún. 17. 23:35
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
Alaptörvénnyel vitatkoztok, unc.
jún. 18. 00:44
 10/23 anonim ***** válasza:
35%

Hallod, bocs, de én is Csernus leszek: olyan szinten tolod a felelősséghárítást, hogy még a halálodat is az államra hárítod. Nem csoda, hogy itt tartasz.

Sajnálom, tudom hogy g.ci dolog a mélyen lévő embert kritizálni, de félelmetes, hogy mennyire nem veszed észre, hogy benned van a hiba.

jún. 18. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem találok munkát gazdálkodási és menedzsment diplomával?

1 éve munkanélküli vagyok, már elkezdtem gyári munkákra jelentkezni.

GYED után, azaz GYES alatt be lehet jelentkezni munkanélkülinek, járadékot kapni 3 hónapra?

Természetesen úgy értem, ha a munkáltatóm nem vesz vissza. Vagy meg kell várni a GYES lejártát és csak utána mehetek a munkaügyre?

Milyen a kozmunkaprogram? Hol tudok ra jelentkezni Budapesten?

Olyan allasra lenne szuksegem, ahova automatikusan felvesznek es azonnal. Tehat nincsenek 3-4 koros interjuk es hosszutavon biztositott az allas. Informacioim szerint a kozmunkaprogram ilyen, de persze lehet, hogy tevedek.

Ki tudok jelentkezni a munkaügyi központból álláskeresőiből?

Két hónappal ezelőtt regisztráltam. Nem igazán kaptam semmi találatot "kuli" munkát nem szeretnék végezni közben keresek állást. Szeretnék kijelentkezni vagy hogy ne keressenek állást számomra semmilyen járulékot nem kapok általuk most, mint regisztrált álláskereső van...

Nem tudtam visszahívásra jelentkezni a munkanélküliben. Lesz ennek szankciója?

Mielőtt még lehurrognátok, nem önhibámból nem jelentkeztem! Elmentem a megadott időpontban, de nem közölték velem, hogy nem fog üzemelni felújítás miatt. Onnan elküldtek egy másik városba. Hívtam a központot azon a számon ami a határozat alján szerepel és a többszörös...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!