Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy tartós munkanélküli...

Ha egy tartós munkanélküli önként jelentkezne eutanáziára az miért nem jó az államnak?

Figyelt kérdés

Az egész életem tök boldog lehetne ha lenne hol laknom, lenne mit ennem és még egy barátnőm is lenne.

Sajnos nagyon ritkán adatott meg ez a dolog, mert nyomorba születtem és így az életem, túlélésem folyamatos veszélyben van.

Pszichiátrián sem tudtak helyretenni, többször voltam, a vége az lett, hogy egy férfihoz kerültem, aki bunkó volt, mint Csernus és elmondta, hogy ha így folytatom az utcán végzem és szedjem össze magam.

Amúgy nem "tart el" senki és nem "nyalja ki" senki a seggem, szóval még ilyen Antiworkös csoportokban sem tudtam senkit találni, akivel azonosulni tudtam volna.

Így 30 felett se lettem semmivel bölcsebb abban a tekintetben, hogy mit szeretnék, mert a kötöttség egyszerűen megöl, ahhoz meg, hogy vállalkozást indítsak nem vagyok eléggé polihisztor meg egyedül minden nehéz és szociális életem sincs, mivel vegetálok.

Ha nem lenne ez az egész, halálvágyam se lenne és akár egy pozitív ember is lehetnék, csak az egzisztenciális szorongás (ami az én esetemben nagyon is valós alapokon nyugszik), ami időről-időre kikészít.

Miért nem biztosít az állam egy normális, kontrollált lehetőséget, hogy megszűnjek, ha oda kerül a sor és ne az utcára kerüljek?

jún. 17. 20:16
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A rendszerben van a hiba, amelybe beleszülettünk. Lehet itt különböző spiritualitással meg eredendő bűnnel magyarázni, de HOL VAN ISTEN AKIT KÉRDŐRE LEHET VONNI??? HOL???

Átverés az egész élet, fingunk nincs róla kik vagyunk, miért vagyunk, mi a létezésünk értelme. Valakik ha léteznek valami felsőbb hatalom, rohadt jókat röhög rajtunk meg a kínlódásunkon, hogy próbálunk küzdeni meg értelmet adni a folyamatnak.

Valójában nincs pokol meg mennyország, ez maga a pokol és a mennyország egyben, attól függ, hogy hova születsz.

Az emberek megracionalizálják a sorsukat meg okokat keresnek ott is, ahol nincs vagy nem az, amit ők gondolnak. Minél mélyebben vannak a Mátrixban, minél inkább elkövetik azokat a hibákat, mint az összes többi generációk óta, annál inkább ennek a rendszernek a fenntartói és védelmezői lesznek, ami csak a legszűkebb felső körnek biztosít igazi és valódi jólétet és boldogságot.

jún. 18. 12:34
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
Jól, van, elég lesz már :D
jún. 18. 13:56
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Menj el segédápolónak kórházba. Máris lesz munkád.
jún. 19. 10:06
 14/23 anonim ***** válasza:
A segédápolókat folyton pótolják azokkal, aki éppen tanulják a szakmát.
jún. 19. 21:44
 15/23 anonim ***** válasza:
Meg valljuk be nem mindenki tudja csinálni...pl. ha valaki törékeny alkat nem tudja úgy támogatni a betegeket elkísérni fürdeni stb. vagy megemelni.
jún. 19. 21:48
 16/23 anonim ***** válasza:

Az eutanázia egy bürokratikus intézet, sóhivatal... Ha bevezetik tele lesz gatekeeping-el. Plusz, orvos, ápoló is kell ezt a munkát elvégezni. Máris szakemberhiány van.

Szóval itthon mindenki kifog használni, de leszarja a fejedet.

Egyben nem akarsz egyetemre menni? Max ott történik valami veled fehér férfiként. Ne csak a mérnökiben gondolkodj. Lehet egy pedagógus képzés elég kinézni egyet, de nem kell utána elmenni tanítani.

Hagyt abba a balliberális dumát. Leszarják az intézetis gyerekeket utóéletét mindenki a hétköznapokban. A legtöbbik hajléktalan prosti-autista Pesten. Prostik mindig találnak másik prostit összeköltözni.

Leszarják 40 feletti alkoholistákat, akik a parkokban fekszenek. Sokan onnan kimennek külföldre, aztán ott összetudja magát szedni.

Drogosoktól meg beszarnak, ha szomszédba költözik. Futni fognak tőlük, mint a férgek. Nincs annyi rehabilitációs férőhely, meg utána hajléktalanszállóról munkát keresni overkill lesz gyógyszert szedve.

A vallás alapú intézmény csak kizárólag az adókedvezményeket nézik, mint Jákob alapítvány.

jún. 19. 22:12
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Elmész a tudod hova az ócska "asszisztált öngyilkosság" propagandával.

Legyél kreatív, oldd meg magadnak.

Ha mások meg tudják oldani, neked is menni fog.

jún. 21. 09:35
 18/23 Odüsszeusz92 ***** válasza:
Az államnak, kormánynak nem érdeke, hogy nőjön az öngyilkosságok száma az általa vezetett országban (még ha az eutanázia nem is teljesen az), mert ő pont azt szeretné láttatni, hogy élhető országot vezet. A Tisza kormány lehet, hogy enyhíteni fog az eutanázia szabályozáson, de akkor is valószínűleg csak a gyógyíthatatlannak minősített, súlyos betegségben szenvedőknek lesz engedélyezve.
júl. 2. 18:41
 19/23 Odüsszeusz92 ***** válasza:
Gondolj bele, hány embernek még a tiednél is nehezebb sorsa van, még sem adják fel, hanem igyekeznek változni, kiutat találni a helyzetükből. Az interneten biztos te is találsz ilyen embereket, akik példák lehetnek erőt adhatnak, hogy ne add fel.
júl. 2. 18:50
 20/23 A kérdező kommentje:
#19: Senkit nem találok, még a pszichiátrián is azt mondták, hogy nagyon szomorú, hogy ilyen az életem, amilyen, ez van, valóban nincs kiút.
júl. 3. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem találok munkát gazdálkodási és menedzsment diplomával?

1 éve munkanélküli vagyok, már elkezdtem gyári munkákra jelentkezni.

GYED után, azaz GYES alatt be lehet jelentkezni munkanélkülinek, járadékot kapni 3 hónapra?

Természetesen úgy értem, ha a munkáltatóm nem vesz vissza. Vagy meg kell várni a GYES lejártát és csak utána mehetek a munkaügyre?

Milyen a kozmunkaprogram? Hol tudok ra jelentkezni Budapesten?

Olyan allasra lenne szuksegem, ahova automatikusan felvesznek es azonnal. Tehat nincsenek 3-4 koros interjuk es hosszutavon biztositott az allas. Informacioim szerint a kozmunkaprogram ilyen, de persze lehet, hogy tevedek.

Ki tudok jelentkezni a munkaügyi központból álláskeresőiből?

Két hónappal ezelőtt regisztráltam. Nem igazán kaptam semmi találatot "kuli" munkát nem szeretnék végezni közben keresek állást. Szeretnék kijelentkezni vagy hogy ne keressenek állást számomra semmilyen járulékot nem kapok általuk most, mint regisztrált álláskereső van...

Nem tudtam visszahívásra jelentkezni a munkanélküliben. Lesz ennek szankciója?

Mielőtt még lehurrognátok, nem önhibámból nem jelentkeztem! Elmentem a megadott időpontban, de nem közölték velem, hogy nem fog üzemelni felújítás miatt. Onnan elküldtek egy másik városba. Hívtam a központot azon a számon ami a határozat alján szerepel és a többszörös...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!