Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak olyan emberek, akik...

Vannak olyan emberek, akik dúsgazdagok, de ennek ellenére mégis teljesen normálisak, tisztelik és becsülik a többieket és egyenrangú félként kezelik őket?

Figyelt kérdés

Sokat hallottam már róla, hogy a gazdag emberek és főleg, akik emellé még komoly hatalommal is rendelkeznek, teljesen elszállnak maguktól. Az érzéseik kiüresednek, mindent pénzzel mérnek és lenézik a nem a köreikbe valókat.

Léteznek olyanok, akik nem lesznek ilyenek? Továbbá mitől függ elsősorban, van különbség aközött, hogy valaki beleszületik vagy ő teszi magát naggyá?2013. okt. 7. 21:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
15%

sajnos én csak olyan olyan gazdagokat ismerek, akik nagyon el vannak szállva maguktól...és ahogy írtad kérdező, mindent abból mérnek le, te most hol vagy hozzájuk képest...

régebben sokat mászkáltam velük, de amikor egy akkora köteg pénzzel szállt ki az ismerősöm, amit átfogni is alig bírt a benzinkútnál fizetni, és még erre rá is játszott...

mondja a kutasnak h úriember húszasból nem kér vissza...

elsüllyedtem szégyenemben...

2013. okt. 7. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 A kérdező kommentje:

Nagyon durva!

Elég undorító ez a viselkedés.

2013. okt. 7. 21:47
 3/23 anonim ***** válasza:
76%

Vannak tényleg normális gazdagok is, de nem azok, akik párév alatt összelopkodták a pénzüket - akik normálisak, azokról nem igazán tudod, hogy gazdagok, mert nem hivalkodnak vele. De nem túl sokan vannak ilyenek, sajnos.


OFF: külön dicséretet érdemelsz, mert magyarul fogalmaztál és a "dúsgazdag" kifejezést használtad, a mai divatos "kögazdag helyett, ami a német tükörfordítása, de semmiképpen sem magyaros.

2013. okt. 7. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 A kérdező kommentje:
Köszi, igyekszem igényesen fogalmazni. A gazdagok magamutogató viselkedése mellett még az idegen kifejezésekkel teletűzdelt beszédstílus a másik, amit nagyon nem szeretek.
2013. okt. 7. 21:58
 5/23 anonim ***** válasza:
95%

Szerencsére az én ismeretségi körömben vannak nagyon normális, szilárd jellemű dúsgazdagok is.

Nem is tudom már, hogy kitől, de olvastam egy nagyon találó idézetet, ami valahogy így szólt: "A hatalom és a pénz csak azt erősíti fel, ami egyébként is bennünk lakozik."

2013. okt. 7. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 A kérdező kommentje:

"A hatalom és a pénz csak azt erősíti fel, ami egyébként is bennünk lakozik."


Tetszik a mondás. Eddig azt hallottam, hogy "Ha tudni akarod, milyen egy ember valójában, adj hatalmat a kezébe!"

2013. okt. 7. 23:10
 7/23 anonim ***** válasza:
61%

ismertem egy ilyesmi srácot.

elég kemény üzletekben volt része,havi 1-2 millát keresett,mégis üzletkötésre szigorúan melós ruhában kantárosban,öreg pulóverben ment és mindig is alsó közép kategóriás autója volt,mikor vehetett volna 20 millás csodagépet is.

azt mondta azért,mert ha a riválisai megtudnák,hogy milyen hatalom összpontosul a kezében és mennyire tele van,mindent megtennének azért,hogy elvegyék tőle,ez meg felesleges procedúra,időrabló és hátráltatja az üzletet,ezért játszotta a prolit.

úgyhogy ő megmaradt egy ilyen szerény fickónak,akivel azért nem lehet ujjat húzni.

azt mondta,hogy neki ez volt az élet próbatétele és nagy leckéje,mert az alap személyisége egy nagyképű,hivalkodó,társaságban hangadó,ilyen volt fiatalnak emlékszem.

a pénz és a hatalom tette őt szerénnyé...és szerintem ritka bölcsé is.

2013. okt. 8. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
11%
Nincsenek, csakis a panelprolik normálisak, tisztelik és becsülik a többieket -.-
2013. okt. 8. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a köznyelvben, közgondolkodásban sokan mást értenek gazdag alatt. A fiatalabbaknál inkább a náluk 5-10 évvel idősebb "seftelek, gangsta' vagyok" típusú piti bűnözők számítanak annak. Ők azok, akik lélekben prolik maradtak, de a hirtelen kézhez kapott pénzt (ami nagyon gyakran hitel egyébként, lásd az 5 milliós panellakás előtt parkoló BMW, amit tankolni már nehezen tudnak) mutogatják.

Az ő önértékelésükhöz elengedhetetlen, hogy csodálják őket. Sokszor nincs is tényleges vagyonuk, hanem a hirtelen kapott (kölcsönkért?) pénzt mutogatják kötegekben. Félretett vagyonuk nincs, a befolyt pénzeket azonnal elköltik, sokszor erőn felül is kötlekeznek.


A másik csoport az, aki kitartó munkával és nehezen helyettesíthető szakértelemmel jutottak jól fizető álláshoz. Ez vállalkozók és alkalmazottként dolgozó szakemeberek között is előfordul.

Ők pontosan a belefektetett munka miatt (sokszor magánélet rovására) kellően alázatosak. A valódi üzletemberek tisztában vannak vele, hogy az ő köreikben azonnali kegyvesztést jelent a gyerekes, "arcoskodó" viselkedés. Ha így viselkednek, nem veszik komolyan őket. Náluk a diplomácia az elfogadott viselkedési forma.

Közülük többet ismerek. Általában alulról verekedték fel magukat hihetetlen mennyiségű tanulással és munkával. Mivel tudják a pénz értékét, nem szórják, az életszínvonaluk magasabb az átlagnál, de nem szempont a vagyon mutogatása.

Alapvető a köreikben a névtelen jótékonykodás. Évi 1-2 alkalommal számukra szimpatikus alapítványoknak juttatnak komolyabb összeget (milliós nagyságrendben) névtelenül.


Egyébként éppen a pénz értékének ismerete miatt tényleg odafigyelnek a költéseikre. Ha valaminek az ár/érték arányát jónak tartják, kifizetik. Ha nem tartják jónak, 100 ft elköltését is meggondolják.

Egy ismerősöm, aki szerintem a 100 leggazdagabb magyar között szerepel, a munkahelyi kantinból hozatja az ebédjét, napi 6-700 ft értékben.

2013. okt. 8. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
42%
400-450 milliós vagyonom van. Nem nézek le senkit csak azért, mert nincs pénze, vagy mert szegényebb. Zárkózott ember vagyok, de nem azért, mert ekkora vagyonom van, hanem azért, mert nem tűröm butaságot, a primitív viselkedést és az arroganciát. Én inkább azt tapasztalom, hogy a szegényebbek nézik le a gazdagokat. Tudni kell rólam, hogy nem hivalkodok, a házaim kívülről szolidak, két régebbi, francia kocsim van és szívesebben járok bringával, vagy tömegközlekedéssel. Nem veszek új autót, mert egyenlőre nincs rá szükségem. Városon belül bringával, városon kívül busszal, országon kívül vonattal és repülővel közlekedem. Amire sok pénzt költök, azok a ruhák, mert szeretem a minőséget, illetve vonaton és repülőn mindig a business osztályon utazom. Szívesebben utazgatok mindenfelé, minthogy most egy prémium márkás kocsira költsek egy rakás pénzt pl. Ha épp nem jó időben van a busz, akkor pedig van egy sofőröm, aki elvisz bárhova. Aztán egy vagyont ér még az ingatlanok mellett a saját könyvtáram is, amit állandó jelleggel bővítek. Nekem ez a legnagyobb érték. És persze a tudás. Olvastam, azt hiszem pont itt egy kérdésnél egy nagyon találó idézetet: "Nem mindegy, hogy valakinek pénze van, vagy pedig gazdag." A barátaim között csakis kizárólag értelmes emberek vannak, akiknek nem számít a pénzem. Mármint nem érdekli őket, hogy gazdag vagyok -e, vagy sem. Az értelmi szint pedig nem azt jelenti, hogy mindenki egyetemet végzett. Sosem próbáltam a pénzemmel bármit megszerezni a kényelmemen kívül. A baráti köröm vegyes, vannak befolyásos politikusok is, üzletemberek, külföldi milliomosok és milliárdosok, de vannak tanárok is, orvosok és egyszerű gyári munkások is. Mint ahogyan írtam, nem nézek le senkit és szolidan élek, de persze pl. a szomszédok tudják, hogy mi a helyzet és irigykednek is. Sőt, érzem azt a rosszindulatot is néha bennük. Mondjuk ezt egyáltalán nem tudom megérteni, hogy a szegényebb emberek miért támadják a gazdagokat. De jó, ők tudják. Ami a jótékonykodást illeti, én a barátaimmal szoktam évente többször is szervezni akciókat, mindenki összeszedi a megunt, használt, de még jó ruháit és a rászorulóknak adjuk. Ezen kívül a helyi nehéz sorsú gyerekeknek évente megveszem a taneszközöket, illetve fizettem már egy másik egyetemista lánynak is a tandíját. Még én is egyetemista vagyok, tanulok, mert számomra ez a fontos. Kb. így. 23/L.
2013. okt. 8. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!