Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Emberi tulajdonságok

A kérdés

A félőrült keresztény szektákon kívül léteznek még olyan nők, akik - - -?

Nem akartam hosszúra nyújtani a címben a kérdést, főleg hogy kifejtést igényel. Így végződne:


"...akik hagyományosak, intellektuális beállítottságúak, és van érzékük a szépség iránt?"


Hagyományos/Tradícionális alatt elsősorban a hagyományos női szerepek értését és értékelését értem, másrészt, röviden, egy deduktív világfelfogást ("a világ felülről bontakozik ki lefelé"), és egy spirituális, de nem (feltétlen) vallásos érintettséget, vagy erre a készséget.


Intellektuális beállítottság alatt elsősorban >nem< a különféle iskolák, egyetemek, meg egyéb időpocsékolásokat értem, sem a különféle természettudományokat, hanem elsősorban a filozófiát, irodalmat, művészeteket (tulajdonképpen azokat a területeket, amikben a múlt nemesi származású lányai műveltek voltak).


A szépség iránti érzék magyarázata szavakkal meglehetősen nehéz, különösen, hogy olyan dologról van szó, ami igénybe vesz egyfajta intuíciót, és vagy megvan valakiben, vagy sosem lesz meg ebben az életében. A szépség tisztaság, uraltság és a nő esetében a (megfelelő férfi általi) uraltságra való vágyakozás, az Élet szépsége, az átélés szépsége, a formák szépsége mint rend, és a konkrét fizikai formák szépsége ("ízlés", "megjelenés"), emellett pedig egy életigenlő magatartás az élet legintenzívebb fokán (és az élet intenzifikációja) és mindenek feletti hitre való hajlandóság és készség a (megfelelő) férfiban. A szépséget ezeknél jóval tágabban értem, de konkrét példák nélkül, szavakkal, ráadásul röviden ennyi lenne. Talán érezhető ebből, hogy mire gondolok. Ha mégsem, ennél rövidebben és pontosabban csak Yukio Mishima foglalta össze:


"Az igazi szépség támad, legyőz, kirabol, és végül elpusztít."


Ezek a tulajdonságok töredékesen fellelhetők még néhány keresztény gyülekezetben (viszont ezek töredékes megléte mellé "jön" még jó néhány "más" dolog is), de máshol nem találkoztam vele még részlegesen sem -- habár, hozzá kell tennem, őszintén fogalmam sincs, hogy merre kereshetném. Könyvtárban semmiképp sem, online nemigen akad rá lehetőség, ráadásul feltételezem, hogy mint én, úgy ő is otthon ül a szobájába penészedve.


23/F
  febr. 23. 15:50  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Te veszélyesen beteg vagy.

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/39Időpont febr. 23. 15:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jól értem, hogy vissza szeretnél menni pár évszázadot a nemesi körökben?

Amikor a nőknek annyi volt a feladatuk, hogy szépen nézzenek ki, képesek legyenek partit szervezni sok embernek, mindenkivel társalogni semmiségekről (ehhez kell ugye az irodalom, filozófia, művészetek) és ennyi?

Mert akkor szerezz be először egy hatalmas kúriát, cselédeket és egy álomvilágban élő nőt, aki hercegnőnek érzi magát. Természetesen ő nem fog dolgozni, neked kell őt és a személyzetet is eltartani, remélem havi 2 millió forintot keresel nettóban, különben nehéz lesz.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/39Időpont febr. 23. 15:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez azért már súlyos...

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/39Időpont febr. 23. 15:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

>"Te veszélyesen beteg vagy."


Veszélyes csak a magadfajtákra vagyok, az is egyelőre csak szavakban, már amikor össze tudtok rakni két értelmes és logikailag is konzisztens mondatot vagy érvet.


>"Amikor a nőknek annyi volt a feladatuk, hogy szépen nézzenek ki, képesek legyenek partit szervezni sok embernek, mindenkivel társalogni semmiségekről (ehhez kell ugye az irodalom, filozófia, művészetek) és ennyi?"


Kétségtelen, hogy a legaljának így nézhetett ki a helyzet, és hogy a legaljának a nem mérhetőséggel foglalkozó tudományok semmitmondóak.


>"Természetesen ő nem fog dolgozni"


Természetesen egy nőnek nem is feladata a férfiak munkájának az elvégzése. Azt hitted, hogy természetesnek tekintem, hogy dolgozzon, és gondoltad jól odavágod majd, hogy "természetesen nem fog dolgozni"? Észre sem veszed magad, olyan mélyen el vagy tévedve.


>"remélem havi 2 millió forintot keresel nettóban, különben nehéz lesz"


Mert ugyebár az ember jellemét, ha nem képes elviselni az átlag ember életét és attól eltávolodni igyekszik, ráadásul nem lefelé, hanem felfelé orientálódva, egyértelműen a pénz határozza meg, ugye? Vajon miből jött az le neked, hogy a mondandómnak itt mindenképpen valami anyagi vonzata is van?


Elárulom: pénz nélkül is lehet normális az ember, még nem-vulgáris értelemben is.# 4/39Időpont febr. 23. 16:42 Privát üzenet

Kedves Kérdező!


A gyengébbik nem képviselőjeként sajnos a tudomásodra kell hoznom, mai társadalmunkban ritkaság azon nők száma, kik képviselnék a nézeteidet. Még ha lenne is olyan, ki örömmel fogadja azt a gondolatot, hogy életed végéig gondoskodsz róla, és más elvárást nem támasztasz vele szemben a hagyományos női szerepeken kívül, nem fog rendelkezni azzal tudással és elmével, amivel te lettél megáldva. 24/NA válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/39Időpont febr. 23. 17:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

>"A gyengébbik nem képviselőjeként sajnos a tudomásodra kell hoznom, mai társadalmunkban ritkaság azon nők száma, kik képviselnék a nézeteidet."


Ha nem lenne ritkaság, nem írtam volna ki ezt a kérdést sem. Ezzel te is tisztában vagy, de kellett valami felvezető az általad nyilvánvalóan igen magasröptűnek és elmésnek vélt megjegyzésedhez.


>"Még ha lenne is olyan, ki örömmel fogadja azt a gondolatot, hogy életed végéig gondoskodsz róla, és más elvárást nem támasztasz vele szemben a hagyományos női szerepeken kívül"


Valójában a "hagyományos női szerepek", azok ">A< női szerepek", hiszen ezeken kívül senkinek nem sikerült még előrukkolnia más érdemben értékelhető "női szerepekkel", amik nem a dekadencia és deviáció irányában találhatók.


>"nem fog rendelkezni azzal tudással és elmével, amivel te lettél megáldva."


És természetesen a torkotokon lenyomott dogmával ellentétben, soha nem is lehet, hiszen férfi és nő annyira különböző egymástól, hogy összehasonlítani őket csak olyan eszmék képesek, mint a feminizmus. "Egy nő" értéke csak és kizárólag "A Nőhöz" való hasonlóságában mérhető, mint ahogy "egy férfi" értéke csak és kizárólag "A Férfihoz" való hasonlóságában rejlik. Melyik a "jobb" és "értékesebb", a tűz, vagy a víz?


Magyarán; mióta mérjük egy autógumi értékét abban, hogy mennyire hasonlít a váltóhoz? Merthogy éppen így mérik ma a nőket, és ez ad okot az olyan tévelygésekre, mint a feminizmus, ami már nem "izmus", hanem látszólag az alapállás mindenkinek.# 6/39Időpont febr. 23. 18:06 Privát üzenet

"Kétségtelen, hogy a legaljának így nézhetett ki a helyzet, és hogy a legaljának a nem mérhetőséggel foglalkozó tudományok semmitmondóak." - nem, szerintem ezt mai napig tanítani kéne, hogy hogyan kell kifinomultan társalogni másikkal. Nekem konkrétan hányingerem van azoktól az emberektől, akik valami nyögésfélét hallatnak beszéd helyett vagy képtelenek összerakni egy értelmes mondatot. Ja, várj, én a "legalja" vagyok, nem mondtam semmit... Mindjárt bőgve borulok le szellemi nagyságod előtt, hogy barokkos körmondatokkal és túlzásokkal vagy képes kommunikálni azt a látszatot igyekezvén elérni, hogy milyen intelligens vagy. Megjegyzem: nem sikerült. Egy idegesítő Isten-komplexusos baromnak tűnsz tőle.

(Ha én vagyok a legalja szerinted, akkor sürgősen menj ki az utcára és próbálj meg beszélgetni az emberekkel)"Természetesen egy nőnek nem is feladata a férfiak munkájának az elvégzése. Azt hitted, hogy természetesnek tekintem, hogy dolgozzon, és gondoltad jól odavágod majd, hogy "természetesen nem fog dolgozni"? Észre sem veszed magad, olyan mélyen el vagy tévedve."


Nézd el nekem, én nagyon szeretem a munkámat, az általad lefitymált egyetemen szereztem a végzettségemet. Nem gondolom úgy, hogy férfi munkát végeznék. Ettől való megfosztása olyan érzés lenne, mintha megcsonkítanának. A filozófiát nem szeretem (az egyik legidegtépőbb dolog szerintem. Érdekel? Akkor nézz utána és vizsgáld meg a jelenséget, keresd meg a hátterét, a történelemben hasonló eseteket kutass fel, állíts fel hipotéziseket, de a legtöbben megtorpannak valami langyos fél-információt tartalmazó állapotban és azon csámcsognak). Az irodalmat, a verseket, a regényeket mind igen. A modern művészetet nem, a kubistákkal kezdve szerintem szörnyűek, a kedvencem az élethű reneszánsz volt, az épületeknél meg a gótika. Szóval nem nézem le, van egy egyedi stílusom, de a művészet adja egy nép szívét-lelkét."Mert ugyebár az ember jellemét, ha nem képes elviselni az átlag ember életét és attól eltávolodni igyekszik, ráadásul nem lefelé, hanem felfelé orientálódva, egyértelműen a pénz határozza meg, ugye? Vajon miből jött az le neked, hogy a mondandómnak itt mindenképpen valami anyagi vonzata is van?


Elárulom: pénz nélkül is lehet normális az ember, még nem-vulgáris értelemben is."

Éltél már mélyszegénységben? Amikor kikapcsolják az áramot és a vizet, a behajtók az ajtót verik, a gyerekeket elkapják az utcán, hogy szóljanak a szüleiknek, hogyha nem fizetnek jövő hétre, akkor te már nem mész haza? Mert nekem ezzel telt el a gyerekkorom.

Pénz nélkül lehet élni, persze, csak szerintem nincs értelme annak az életnek, amikor ott bőgsz a boltban, hogy nem tudsz venni egy zsemlét. Nyugodtan hívj anyagiasnak, bár pályaválasztás során én inkább azt az elvet követtem, hogy "legyen a munkád a hobbid és akkor soha egy napot se kell dolgoznod". Jól keresek vele? Átlagosan, de szeretem.

Áruld el, hogy ha szerzel egy ilyen csodálatos nőt, akkor hogyan lépsz ki az átlagos életből? Miben leszel te jobb náluk?A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/39Időpont febr. 23. 19:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérlek, mondd, hogy igazából 12 éves vagy és majd szépen kinövöd. :)

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/39Időpont febr. 23. 20:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Odáig olvastam, hogy szerinted a keresztény szektákban intellektuális nők vannak, ezen a ponton lefordultam a röhögéstől a budiról.

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/39Időpont febr. 24. 14:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értjük, tehát ostoba vagy a természettudományokhoz, de próbálsz okoskodni, és olyan nőt keresel, aki nem okosabb nálad de majd engedelmesen kiszolgál.


Felesleges volt ilyen körülményesen körülokoskodni a dolgot, na takarod vissza szépen fizikát meg matekot tanulni, és akkor majd talán szóba állnak veled az okos nők is.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/39Időpont febr. 24. 14:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mennyire gyakori, hogy egy lány minden tekintetben kereszténynek látszik, éppenséggel csak nem az?
Mit gondoltok a keresztény fékről? (Fiatalok az élet küszöbén)
Ha apámnak német, anyámnak zsidó gyökerei vannak, én keresztény vagyok, attól még vallhatom magam zsidó származásúnak?
Találkoztam egy emberrel, aki azt mondta, hogy "undorodom a vallásos emberektől" . Vajon miért?
Hogy fér össze a kettő? Keresztény és biológus egyszerre?
Hívő keresztények! Mit gondoltok a 'vallásos vagyok a magam módján' emberekről?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Emberi tulajdonságok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!