Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ciki helyzetbe kerültem, jogosan?

Ciki helyzetbe kerültem, jogosan?

Figyelt kérdés

Mint most oly sok embernek, nekünk is van egy egyenmedencénk a kertben. Kb minden tescóban lehetett kapni nyár elején.


Nagyon jó, mert eleve bikiniben vagyok itthon, és csak beleülök, ha úgy gondolom. Ha 10 percre, akkor 10 percre, aztán megyek tovább.


Tegnap gondoltam, jófej leszek, és áthívtam egy kicsit a szülei jelenlétében a szomszéd kislányt medencézni. Rögtön megengedték, 10 percen belül átöltözve már a medencében volt. 9 éves. Sokáig maradt végül, de nem bántam, mert tényleg jól mulattunk. Szegény nagyon jól érezte magát. Ezzel nincs is gond.


A gond azzal van, hogy ma, amikor megint 10 percre ültem bele telefonálni, hirtelen megjelent mellettem egy óriási strandlabdával a kezében, izgatottan.

A kaput nem zárjuk nappalra, csak éjszakára, így jött be, a szívbajt hozta rám. Még szóhoz se jutottam, már csipogta is vidáman, hogy anyukámék megengedték! Nézek kérdőn a szomszédék felé, már integet is anyuka, hogy érezd jól magad!


Nekem volt r ohadt kellemetlen, hogy meg kellett mondanom, hogy sajnos most nem jó, mert telefonálok. Mondtam a szülőknek is, hogy bocsi, remélem, nem baj!


Azt a csalódott arcocskát viszont nem felejtem el! A szívem szakadt meg! De nem hisztizett, bánatosan tudomásul vette és hazakullogott. Őt rendkívüli módon sajnálom! Majd kárpótolom valahogy, ha egyáltalán még szóbaáll velem.


A szüleit viszont nem értem!! Nem kellett volna előbb esetleg nekem szólni? Megkérdezni, hogy jó-e most, nem zavar-e a kislány? Mivel egyáltalán nem barátnői csevejre ültem le, hanem peres ügyet tárgyaltam, most egyáltalán nem tudtam volna a gyerekre figyelni.

Tegnap is folyamatosan száz szemem volt rajta a vízben, mert nagyon pörgős, gyorsmozgású, de alacsony kislány. Ha leült, majdnem a szájáig ért a víz. Minden idegszálammal őt figyeltem, minden mozdulatánál. Ezt most nem tudtam volna megtenni. Így meg valószínűleg én lettem a mumus a szemében, mert ő annyit lát, hogy a szülei megengedték, csak én nem.


Amikor hazament lógó orral, az apja sokáig és jól hallhatóan elkezdett káromkodni a kertjükben, hogy halljam. Csak akkor hallgatott el, amikor hallotta és meggyőződhetett róla, hogy valóban telefonálok, nemcsak a lányát hajtottam el egy kifogással.


Nem pofátlan egy kicsit? Ráadásul hallgatózik is, meg kétértelműen engem szid, mert nem mondta ki konkrétan, de ezek után kitalálható volt. Talán annyi a jóviszonynak is. S azt sem tudom, hogy gondolták ezt a továbbiakban, hogy a tegnapi után bármikor, random megjelenhet nálam a kislány, tökmindegy, hogy én terveztem-e magamnak egy kis csendet, nyugit, esetleg egy pohár bort.

Ma tényleg telefonáltam, de máskor nem relaxálhatok utólagos magyarázkodás nélkül? Én magyarázkodjak meg engem lehet lekáromkodni?


Egyszerűen nem értem. De ezek után valószínűleg nem lesz már ilyen gondom. Jó, ha el nem tiltják tőlem a kislányt.aug. 6. 01:52
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Miért érdekel annyira,hogy a szomszédok,meg egy idegen kislánya mit gondol? Én tuti szarnék rá magasról,már bocsi..

De nem tartozol nekik semmilyen magyarázattal,sem kötelességgel a gyerekük iránt. Törődjenek vele ők.

Plusz ez eleve illetlen dolog volt,hogy csak úgy szó nélkül átküldték hozzád. Azért van egy határ,amit nem lépünk át. Ezt már akkor meg kellett volna nekik mondani,aztán gondoljanak amit akarnak.

aug. 6. 03:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Utolag könnyű okosnak lenni, de biztos nem küldtem volna el, csak azért mert telefonálok. Arébb megyek, és mesziről figyelem, nem fullad-e bele. Fájdalmas, ezt már csak ugy lehetne enyhiteni, ha a szülöknek mondod mi volt a probléma, és hogy legközelebb szóljanak, mielőtt átjön. Az persze sajnálatos, hogy ilyen kulturálatlanul reagáltak.
aug. 6. 04:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tanulság: ezért nem kell jófejnek lenni. A másik, hogy a kaput mindig zárni kell. Amúgy fogalmam sincs mi van a mai szülőkkel, de a minimum az lenne, hogy a kislány vagy ők megkérdezik ma is átmehet-e. Max annyit mondasz, hogy bocs ma nem, de dolgod van, de ha jöhet szólni fogsz. Legalább is így lenne a normális.

Egész nyáron táboroztattam, de nagyon durva mennyire debilek a mai gyerekek. Nem ismerik se a kérem, se a köszönöm szót, képtelenek 10 percig figyelni, tiszteletlenek (az egyik csapatjátékban beszóltak az egyik felnőtt csapatvezetőnek, hogy lúzer), bármit elvesznek kérés nélkül, 3-4 alapszabály van, azt se képesek betartani. Szóval nagyon durva ami van. Inkább legyél te a lelketlen szomszéd, de magadtól ne hívd át többet. Tudom, hogy a gyereket sajnálod az idióta szülei miatt ne tedd.

aug. 6. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Még a szüleinek a nevelése sincs befejezve, valószínű ez a feladat is rád hárul kérdező.

Na ezért nem kell nagyvárosból kiköltözni a tahók közé, tisztelet a kivételeknek.

Én is így tettem, napi szinten dühöngök a sok debil, tanulatlan, agyatlan gyökér miatt.

Illem, etika, erkölcs.......még ezeket a szavakat se ismerik.

Az meg, hogy emberformájuk van.....nem jelent semmit.

aug. 6. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1)A kaput bezarjuk kulcsra.

2)Rendes atlathatatlan keritest epitunk.

3) Szomszeddal nem baratjozunk mert,ha osszeveszunk,netzuk a pofajat ugyanugy.


Ezeket fogadd meg.

aug. 6. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor otthon laktam anyukáméknál, a szomszédban lakott egy talán 5 éves gyerek és anyum is néha behívta a kertbe, meg engedte neki, hogy medencézzen, stb. Egyszer egyedül voltam otthon és nagyon meleg volt, gondoltam kiülök kicsit a medencébe. A lábamat direkt nem borotváltam le, mert magas kerítés van az udvar körül, gondoltam, úgy se lát senki. Erre ott ülök 5 perce a vízben és hallom, hogy valaki nyitja kifele a kaput. Hát a szomszéd kölyök meg a nagyanyja van ott, a nagyanyja még bíztatja is, hogy "nyissad, nagyon ügyes vagy", meg ilyenek, aztán bejöttek és mondta a gyereknek, hogy köszönjön nekem, meg hogy kérdezze meg tőlem, bejöhet-e mellém a medencébe...Qrva gáz volt.

Amúgy a kapuról annyit, hogy egy unalmas kertvárosban laktunk, ezért a kapu kulcsát nem dugdosták el anyumék, hanem a tetejénél egy vízszintes valami mögé becsúsztatták, ami olyan magasan volt, hogy a gyerek magától nem érte el, úgyhogy a nagyanyja előtte levette neki...De máskor is csinálták már ezt, hogy meg se kérdezték előtte, egyáltalán otthon vagyunk-e, csak egyszer kifigyelték, hogy oda szoktuk rakni a kulcsot és néha így bejárkáltak, mintha az az ő udvaruk lenne..

A poén, hogy amúgy a nő még tanult is, kórházban dolgozott, mielőtt nyugdíjba ment, szóval eléggé meglepődtem, hogy ennyire nem ismeri az illemet...

aug. 6. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Velünk is megesett hasonló dolog. Tavaly nyáron kismacskák születtek nálunk, aminek a híre hamar eljutott egy 9-10 év körüli kislányhoz is, aki itt, a mamájánál töltött 1 hónapot. Nos, a kislány először csak 10 perceket jött be cicát nézni úgy, hogy a mamája megvárta a kapun kívül. Ez kb. két napig ment, majd a 3. napon - amikor éppen medencéztünk a tesómmal kint - ismét megjelentek, és akkor konkrétan fél órát álltak a kapunk előtt, hogy beinvitáljuk őket. Ők nem tudták, hogy mi látjuk őket a sűrű tujasoron keresztül, ezért gondoltuk, majd megunják a várakozást és elmennek. Hát nem ez történt. Amikor kiszálltam, a nagymama meglátott és odakiabált, hogy engedjem már be a gyereket a macskákhoz. Hát, kelletlenül, de megtettem, azt gondolva, hogy max. 20 perc és mennek. Nem így lett. A nő fogta magát és elköszönt a lánytól, majd hazament, mintegy gyermekfelügyelőként használva minket. A kislány nem zavartatta magát, mi meg tovább medencéztünk, de éppen olyan témáról beszéltünk, amit nem szerettünk volna, ha bárki meghall, ezért angolra váltottunk. Így utólag röhögünk rajta, de kicsit kellemetlen volt, hogy a kislány csak 2 óra múlva ment el. A következőkben már napi több alkalommal is arra jöttek, arra az alkalomra várva, hogy mikor jövünk ki a házból. Volt olyan is, hogy éppen mentünk el, ők meg éppen akkor érkeztek meg, mi pedig mondtuk, hogy nem alkalmas az időpont, de a mama erősködött, hogy majd ellesz itt egyedül a kislány, nekünk nem kell rá figyelni. Na, akkor már megmondtuk, hogy mindig zárjuk a kaput, ezért nem tud bejönni. Ki lehet találni: érkezésünkkor már ott várt minket. Ekkor mondhatni kiborult a bili. (Megjegyzem, nem a kislány miatt, hanem a nő miatt, aki bébiszitternek használt volna minket.) Udvariasan, de határozottan megmondtuk, hogy nekünk is kijár a pihenés, szeretnénk a kertben beszélgetni, medencézni csak családi körben. Többet nem jöttek. Picit bűntudatom van, mert a gyerekek szeretik a kiscicákat, de akkor nagyon zavaró volt mindig arra kimenni, hogy már megint ott áll és ránk vár.
aug. 8. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7. Ez nagyon durva, én nem tudtam volna ilyen higgadtan kezelni, mint ti
aug. 8. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kis türelmes vagy. Én visszafordítottam volna a gyereket, anyukával meg rögtön elbeszélgetek, hogy azért a bunkóságnak is van határa, amit épp most lépett át.


És nem szabadkozni kell, hanem keményen odaszólni, mert ebből lesz az, hogy a gyerek állandóan ott dekkol majd nálatok, mert anyuci megengedi.

aug. 9. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!