Autószerelőknek számít egyáltalán valamit az érettségi?

válasza:

válasza:

válasza:Az erettsegi egy olyan bizonyitvany (kene hogy legyen...), ami igazolja hogy _alapszinten_ kepben vagy az altalanos muveltsegben, tudsz epkezlab modon szamolni, irni-olvasni-fogalmazni(!!!), megertesz egy eled rakott szerzodest, a szuken vett szakmadon kivul kepes vagy beszelgetni emberekkel, ervelni a magad igaza mellett (bunkosbot nelkul is), stb. stb. stb.
Ha most az a terved, hogy erettsegi nelkul leszel autoszerelo, mert az ugy konnyebb, lebeszelnelek: senki sem beszel szivesen egy muveletlen bunkoval, nem hagyja ott szivesen az autojat. Komolyabb szervizbe fel sem vesznek, igy maradnak a sufnimuhelyek, fekete fizetessel, szabadsag, TB, stb. nelkul. Siman atvernek a fizetesnel, siman atvernek barhol, mert nem tudod mit lehet es mit nem.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
3-2 elég? Mert nem vagyok valami jó tanuló! és hogy, az érrestségi mennyire húzós? Kel egyáltalán érettségi?
16 éves vagyok, a Gundelba járok 3 éves OKJ-s szakképzésre, felszolgáló leszek. Mit lenne érdemesebb kezdenem a suli után:egyből kimennem külföldre csak a szakmával, vagy letenni itt egy középfokú nyelvvizsgát és egy érettségit, és utána kimenni mikor már 3 papírom...
Jövőre érettségizem, és nem akarok egyetemre menni. A gimi kikészített lelkileg, és nincs semmilyen vágyam karrierre. Sokkal jobban illik hozzám a háziasszony szerep, és azt szeretném csinálni, de arra nincs lehetőség. Nekem is kell dolgoznom valamit, ami nincs is...
Idén érettségiztem, az anyagi helyzet miatt szeretnék most elkezdeni dolgozni. Mennyire lenne szerintetek rizikós, ha elkezdenék ügyfélszolgálaton dolgozni, mellette pedig estin, vagy levelezősön elvégezni okj-s szakmát?
2 évem hiányzik az érettségihez, de nagyon szeretnék dolgozni, viszont még nem találkoztam olyan munkahellyel, ahol ne kérnék az érettségit. Hol tudnék dolgozni érettségi nélkül? Köszönöm a segítőkész válaszokat.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!