Azonnali hatályú felmondás?
Azon gondolkodom, hogy voltak kollégáim, akiket elküldtek azonnali hatállyal, volt olyan, akit felmondási idővel. Volt olyan is, aki ő maga mondott fel, szintén felmondási idővel.
Ha én egyszer besokallok felmondhatok és otthagyhatom őket azonnali hatállyal vagy csak felmondási idővel mehetek el?
Szerződésfüggő.
Legközelebb ha belépsz egy munkahelyre, olvasd el. :)
Általában 1 hónap amit még ott kell lenni( ha jól tudom) de nem olvastam te szerződésedet. :D
... vagy hónap végéig vagy hasonló.
Nem vagyok informált ilyenekben. Kérdezz rá.
És ha csak simán azt mondom, hogy helló, ennyi volt, és én holnaptól nem jövök? Mit tudnak csinálni?
Pl. megnyerem a lottót, és magasról teszek a pénzre, csak be sem akarom tenni többé oda a lábam? Megtehetem?
Ha nyersz a lottón, akkor nyilván megteheted, mert lesz pénzed arra, hogy kifizesd a kártérítést.
Azonnali hatályú felmondás esetén nyomós indoknak kell lennie és azt el is kell fogadtatni a főnököddel. Nem nyomós indok, hogy nem jössz ki a Gizikével a könyvelésen és ezért mennél el azonnal.
A felmondási idő mértékét pedig a munkaszerződés szabályozza. Ennek hiányában a Munka Törvénykönyve irányadó ahol úgy van ha jól emlékszem, hogy egy hónap minimum, de ahogy növekszenek az ott töltött évek, úgy növekszik a felmondási idő hossza is.
Mellesleg ha el tudod rendezni, elmehetsz táppénzre is a felmondási időd alatt. Csak akkor a fizetésed lesz értelemszerűen nevetségesen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!