Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Egészségtelen, ha teakészítésk...

Egészségtelen, ha teakészítéskor nem várom meg, amíg 100 fokra forr a víz?

Figyelt kérdés
Mert ha forrásban lévő (azaz 100 fokos) vízzel öntöm le a teafiltert, és pár percig áztatom, ezután még jó néhány perc, amíg ihatóvá hűl le a tea.

okt. 3. 21:25
1 2 3
 1/23 Tabbouleh ***** válasza:
96%
Akkor lenne egészségtelen, ha nem várnád meg, amíg kihül. Mi más bajod lenne tőle?
okt. 3. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 Goldmund73 ***** válasza:
89%

Semmi bajod nem lesz tőle.

Pl. bizonyos teákat nem is 100 fokos vízbe, hanem 70 fokosba kell áztatni.

A legrosszabb, ami történhet, hogy nem ázik ki rendesen a tea, és nem teljesen azt az ízvilágot érzed, amit optimális esetben érezhetnél.

okt. 3. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:

Akkor ez hülyeség, amit itt írnak a baktériumokról?

[link]

okt. 3. 21:34
 4/23 anonim válasza:
72%
A baktériumok zöme, 90 fokon elpusztul. Teához, bőven elég a 90 fokos víz. Én úgy szoktam készíteni a teát, hogy felforralom pár percig a vizet, hagyon visszahülni 5 percet, aztán mehet a filterre, vagy a szálas teához.
okt. 3. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 Goldmund73 ***** válasza:
81%

3-ra:

Hát, aki a tealevélben szalmonella baktériumtól tart, az nagyon el van tájolódva. :-)))

Konkrétan a cikk egyik állítása hülyeség, és ez dönti az összes utána kezdődő mondatot.

"Nem véletlenül van ugyanis szinte minden tea csomagolására ráírva, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni."

Konkrétan a csipkebogyó teát hideg vízben kell áztatni, hogy a magas C-vitamin tartalma ne bomoljon el. És ezért nem is pár percig, hanem órákon át kell áztatni.

Megkérdezném azokat a kávéházi "szakértőket", akikre hivatkozik a cikk, hogy: "Tessék mondani, a csipkebogyón pont soha nincs olyan veszélyes gomba vagy baktérium, mint más gyümölcsökön?"


Az egész cikk még a Blikk színvonalához képest is rettenetes nagy butaság!

okt. 3. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
47%
Mikrobiologus vagyok, egyetemi gyakorlaton minden évben megkérjük a diákokat, hozzanak teát. Mindig meglepődnek, mert szinte mindig van rajta salmonella :) Aki ettől nem tart, az nem ért hozza abszolút
okt. 3. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
67%
Annyi biztos, hogy egészen más a tea íze (jobb), ha 1-2 percet fő a vízzel együtt.
okt. 3. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
62%
A csipkebogyó tea,nem "tea".A hagyományos értelemben... :)
okt. 3. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
#6: a szalmonella nem 75 Celsius fokon pusztul el?
okt. 4. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
89%
De igen
okt. 4. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!