Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért mondják a Jim Beam,...

Miért mondják a Jim Beam, Johnnie Walker, Jack Daniels, Ballantine's whiskeykre, hogy proli italok?

Figyelt kérdés

Van valami értelmes magyarázat ezekre a kijelentésekre?


Szeretem a whiskeyt, rengeteg félét megkóstoltam már, a 4-5000 forintostól kezdve a 40-50000 forintosig. A fent említett márkákat is, és (tudom, a vélemény szubjektív), de nem tartom őket "proli" italnak. Miért mondják mégis rájuk sokan? Talán mert ezeket gyártják tömeggyártásban és az emberek azt látják, hogy tinédzserek ezeket isszák kólával?


Az egészen nyilvánvaló, hogy ezeknek a nagy boltokban található verziói nem a legmagasabb minőségű italok,de szerintem a prolitól messze vannak.



2021. márc. 28. 07:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

Attol 'proli', mert nem hazi:) Hatalmas tomegben gyartott kommersz italok, durva minosegu es semmi finomsag nincs bennuk. Belehet rugni tole es ez benne a lenyeg.


Hazi jellegu inkabb kis sorozatban gyartott, ahol tudnak foglalkozni az apro finomsagokkal ... ahol jobban elojon az ital keszitojenek a tudomanya.

2021. márc. 28. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 Phoney ***** válasza:
95%

ma 14:53

Meglepődnél, hogy a nagyon jó whiskyket is mekkora mennyiségben gyártják.

Tudom, hogy a "kézműves forradalom" korában mindenki benyalta azt a mesét, hogy mindenből csak "házi méretekben" lehet jót csinálni, de valójában csak azért rossz egy csomó nagyüzemi dolog, mert a jóra ma már nem mindenből van akkora kereslet, hogy érdemes legyen nagyban csinálni.


Whiskyt konkrétan sokkal nehezebb kicsiben jól csinálni, mint nagyban.

2021. márc. 28. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
95%

#12

Ez teljesen igaz. Én a hazai kézműves sör iparban dolgozom, itt is ugyanez megy. A nagy tömeggyártott nem azért szar, mert nem tud, hanem mert nem akar. Az USA legrégebbi kraft főzdéi viszont konkrétan nagyobbak, mint a Dreher, mégis jó sört főznek.

2021. márc. 28. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Prolinak legfeljebb a tablettás borok számítanak, meg a vizezett, kukoricás sör."

Na erre gondoltam, amikor a hetes kommentet írtam. Neked a gagyi kukoricás sör a proli, másnak az a szintje. Amit te iszol, az is proli valakinek. Nyilván az a baj ezzel, amit a 10-es is mondott, hogy nincs egzakt definíció arra, hogy proli ital. Így marad az "aminél én jobbat iszom".

2021. márc. 28. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert alsó kategóriásak.


Kólával elmegy, magában... áh, ittam sokkal jobbat is, aminek íze is volt, nem csak égetett szesz :D

2021. márc. 28. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Nagyuzemben gyartott dolgok szakitottak a hagyomanyos keszites szabalyaival. Modern, csilivili rozsdamentes szerkezetekben keszul a pia ... ennek koze sincs a jo minoseghez!!!


Boroknal is ez a helyzet ... egyszerubb a nagy acel silokban legyartani a nagymennyisegu piat, mint kenezgetni a hordokat, atgejteni a bort ... stb.


De a tejnel is ugyan ez a helyzet. Tejipari vallalat UHT tejei koszono viszonyban sincsenek az igazi tehentejjel.

2021. márc. 28. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 Phoney ***** válasza:
93%

ma 17:55

Mondj már fejből egy konkrét whiskyt, amiről tudod, hogy az egész „rozsdamentes szerkezetekben keszul”. Még én se tudok ilyet, de mindegy is... azt azért vágod, hogy egész whiskyfajták is léteznek, amiket csak rézüstben főznek, és akár márkánként is millió literek fogynak belőlük évente?

És azt, hogy a "csilivi szerkezetek" is 150 évnél öregebb találmányok? Milyen régi hagyományt akarsz?

2021. márc. 28. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
29%

Tudod 17-es ez egy olyan dolog mint a fozes ... regen rendes tuzon keszultek az etelek, csak ugy mint a whiskey gyartasanal regen szennel futottek fel az ustoket, ugyancsak szennel tisztitottak a wiskeyt.

Ma mar modern technika van, nincs szen ... nincs hagyomany.


A vegeredmeny pont olyan mint a fozesnel ... mindenki aradozik amikor bagracsozik egyet, hogy mennyivel masabb a fust miatt.


Ugyan ez a helyzet a whiskeyel is ... jo a mai modern gyartasu is ... de mennyivel finomabb amiben erezni a fustot es a szenet :)))


Persze izlesek es pofonok ... van aki a tablettas borra eskuszik :DDD

2021. márc. 28. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

#18

Ugyan kóstolj már meg egy Aardberget és azután mondd, hogy régen milyen jó volt, hogy füstösebb volt a whisky. Tudniillik, a whisky füstje az a tőzegfüstölt maláta miatt van, nem azért mert szénnel fűtik fel az üstöt. Más kérdés, hogy a legtöbb laikusnak minden whisky füstös, még egy bourbob is, ami aztán egyáltalán nem füstös. Lásd, Jack Daniels imádat, mert füst és faszén, meg a többi bullshit.

2021. márc. 29. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!