Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem szeretik itthon...

Miért nem szeretik itthon annyira a GIN- t?

Figyelt kérdés
Nekem speciel a második kedvenc röviditalom a kraken black spiced rum után :D . Ahogy észrevettem itthon nem annyira népszerű a GIN. Ti hogy álltok vele. Elmondanád a 3 kedvenc röviditalod 1-3 ig?

2022. febr. 17. 16:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nekem speciel a pálinkától fordul fel a gyomrom, egy kivételével a szeder pálinka <3
2022. febr. 17. 18:20
 12/16 anonim ***** válasza:
44%
Pálinkát!
2022. febr. 17. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

Akkor jöhetnél hozzánk, nekem pont van itthon gin (pink) és Kraken is. (Meg Black Label, de a whiskeyt nem említetted.)

Grapefruit vagy limelével a pink gin szerintem őrülten finom.

Szerintem kevésbé ismert, népszerű. A tapasztalataim alapján például whisky helyett is inkább többen bourbont isznak, azt is kólával, a gint meg max gintonicként ismerik.

2022. febr. 18. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
én is szeretem tisztán a gint, de még emberrel nem találkoztam rajtam kívül aki szintén tisztán issza. Mikor egy hotelben a bárban tisztán kértem egy gint, nem értették mit szeretnék.
2022. febr. 19. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 Phoney ***** válasza:
Nem szeretik?? Legalább 120-140 éve divatos itthon a gin. Szerették a világháborúk előtt és között, szerették a szocializmusban (mert akkor is végig volt magyar gin!), és szeretik azóta is. Különben nem találnál többféle gint minden magyar szupermarketben, és nem főzne gint egyre több magyar szeszfőzde is.
2022. ápr. 28. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

#7. Wikipedia-t idézni? Ez komoly? Abba bárki beleírhat, akár te, akár én is. Hogy igaz-e, azt senki nem ellenőrzi.


Fő különbség, csak azt a párlatot lehet gin-nek hívni, amiben borókabogyó is van. Mellesleg eredendően maga az alkohol, mint alapanyag, ami emberi fogyasztásra alkalmas, csakis kizárólag mezőgazdasági terményből állítható elő. Gyakorlatilag minden szeszes ital alapja valamilyen gabona, burgonya, egyebek. Aztán az eljárás közbeni egyéb adalékok teszik a végeredményt vodkává, ginné, whiskey-vé, stb.


Ehelyett inkább ezt ajánlanám olvasgatásra, mint "gin-történelem"

[link]


De hogy a kérdésre is válaszoljak.


Én nem szeretem a tömény italokat önmagában, nem célom kiütni magam egy óra alatt. A longdrink folyik nálam, így a gintonic az első a kedvelt italaim között. Nyáron szoktam variálni friss gyümölccsel, fűszerekkel, de az alap az a gintonic. És ugyan nem vagyok nagy szakértő, de nagyjából 5-6 féle gin-t kóstoltam. A legrosszabb a pink gin volt, a legjobb a London Dry Gin.

2022. okt. 19. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!