Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok halfajtákat, amit...

Ajánlanátok halfajtákat, amit itthon lehet kapni, és szeretitek, veszitek?

Figyelt kérdés

Miket szoktatok venni? (mennyire szálkás). Hogy készítitek el? Nagyon bonyolultat ne írjatok kérlek, mert kicsi gyerek mellett sajna nincs sok időm a konyhára.


Előre is köszönöm, aki válaszol.

(Google-ban sok van, tudom, de engem ilyen "személyes" vélemények, receptek érdekelnének jobban).


2010. szept. 1. 23:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én csak fagyasztott heck-et szoktam enni,

vagy kaviárt főtt tojással és vajas kenyérrel,

vagy lazacot kenyérrel.


Ezekbe nincs szálka :)

2010. szept. 2. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

a fagyasztott heck-eet én berakom a sütőbe egy rácsra és úgy sütöm meg, szóval olaj nélkül, a tetejére meg rakok citromkarikát, és fokhagyna darabkákat. Nekünk az úgy ízlik.

Kicsigyereknek nem biztos hogy jó a fokhagyma, azt nem tudom :)

2010. szept. 2. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ : ) És egy pici vajat sem raksz rá? Nem lesz nagyon száraz? A fokhagyma nem gond, gyerek szereti :) (már nem olyan pici, 20 hónapos).
2010. szept. 2. 00:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát nem szoktam vajat rakni rá, de végülis azt is lehet,

lehet, hogy attól jobb lesz, azt nem tudom :)

Bár nekem nem tűnt száraznak, anélkül sem.

Meg pl lehet kapni halas fűszert, azt is lehet rászórni.


Aztán olyat is lehet, hogy paprikás liszbe forgatod és úgy bedobod olajba.


vagy úgy mintha rántotthúst csinálnál, liszt, tojás, liszt, tojás, aztán bedobod olajba.


Mondjuk nekem a rácson sült az jobban ízlik.


Barátom anyja meg olyat szokott, hogy becsomagolja alufóliába és úgy rárakja a tepsire, vagyis azt nem tudom mit csinál, de amikor ott eszünk halat, akkor mindig alufóliából kell kicsomagolni. Mondjuk az annyira nem ízlik, mert úgy olyan nagyon vizenyős lesz :)

2010. szept. 2. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

hja bocs, a rántott, az liszt, tojás, zsemlemorzsa..

(nah ilyet se csinálok sűrűn, látszik) :)


Mindegy, szóval ezeket a variációkat tudom.

2010. szept. 2. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

A barátom meg szereti ezeket a surimi rákrudakat, az ilyen édeskésebb piros csíkok, az igazából nem is rák szerintem, hanem hal csak valami rák aroma van hozzá adagolva. Az már olyan kicsit mű kaja, nekem nannyira nem jön be.

Azt meg be kell dobni forró olajba, és úgy megsütni, 2perc és kész :)

2010. szept. 2. 01:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Én kárászt szoktam, egyszerűen lisztbe forgatva kisütöm. Szálkás, de nagyon finom. Meg olcsó.

A másik nagy kedvenc a pisztráng, ezt alma- és citromkarikával töltve megsütöm, isteni lesz.


Néha keszeget is szoktam, ha nagyot veszel, az szinte nem is szálkás. Ezt is csak simán kisütöm.


Én nem szoktam nagyon bonyolítani a dolgokat, mert szintén nincs sok időm, lisztbe, vagy lisztbe és tojásba forgatom, vagy rendesen panírozom, aztán hamar fedő alatt megsütöm. Viszont nem használok előre kevert fűszereket, hanem mindig én találom ki, mit rakok rá, így mindig egy kicsit másmilyen lesz.

2010. szept. 2. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Pangasius. Nem szálkás és nagyon finom, mindent lehet belőle csinálni, amit tonhalból, pl. rántani, sütni. Jó "rácpontynak" a ponty helyett, és "harcsapaprikásnak" a harcsa helyett, de azt hiszem, a harcsafélék családjába tartozik.
2010. szept. 2. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, válaszokat, jók ! :) Mentek a plusz pontok! :)
2010. szept. 2. 13:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Én javaslom a busát, mert fele annyiba kerül, mint a ponty és nem igaz , hogy nem finom. Halabb íze van, viszont ugyanúgy ki lehet rántani és lehet halászlét is csinálni belőle, fel annyi szálkája van , mint a pontynak és fehérebb is a húsa. Lehet grillezni is, ilyenkor valami egyszerű páccal be kell előtte pácolni.
2010. szept. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!