Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem forrt még mindig ki...

Miért nem forrt még mindig ki a borom? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés
A szőlőt tavaly október második hetében szedtük le, 21-es cukorfokkal. Az erjedés beindult, de sajna megállt a hideg miatt. Azóta le lett fejtve kb decemberben, be lett élesztőzve, de nem segített. Tavasszal a szomszéd azt mondta, tegyek bele egy kis ként, hogy meg ne barnuljon(azért egy kicsit megbarnult, de azért nem opálos, és egészen iható, minimális keserűség van jelen [egyébként onnan tudom, hogy nem forrt ki, hogy nagyon édes és a folyása nem hasonlít borhoz-vízhez(Elég nagy tehát a viszkozitása). ]). Kb. 4 hete tettem bele egy jó adag élesztőt, de ez sem indította el a 18-21 fokos pincemeleg ellenére sem. Most hazahoztam 5 liter, a konyhában tartom viszonylag melegen, de fénytől védve, ezzel tudok kisérletezni. Minden ötletet szívesen veszek, köszi! :)

2012. aug. 18. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Most hány fokos a bor? Fokoltad?
2012. aug. 18. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem fokoltam, szerintem ilyen cukros löttyben nem is működik rendesen az alkoholfokmérő. Ízre 2-5%os lehet.
2012. aug. 19. 00:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha a cukorfokra gondoltál azt sajnos becsülni sem tudom és mérőm sincs itthon, de marha édes.
2012. aug. 19. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Igaz, nem a kérdésre, de nekem a meleg végett/eddig még soha nem fordult elő/, 10 liter meggyszörp kezdett el forrni. :))))) Hogy mi lesz belőle???????
2012. aug. 19. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Előfordul, főleg ha a meleg mellett nem raktál bele elég szalicilt! Egyébként meggyborr jellegű dolgot fogsz kapni, ami igen finom és elég ütős! Majd ha abbahagyta a forrást és letisztult, akkor fejtsd le és tartsd hidegen.
2012. aug. 20. 10:59
 6/7 anonim válasza:

Az élesztőt nem kellett volna belerakni.Ami jó a tésztának,az nem jó a bornak.Innen van jelen a keserűség.Fontos továbbá,hogy vizes kotyogón forrjon ki,mert a szőlőlé megfelelő nyomás alatt forr szépen.A krumpli,vagy az alma nem jó az üveg,vagy hordó szájára.Egyik kolegámnak a bora minden évben újraforr.

Az én pincémben télen -3 fok van kinti -15 fok mellett,de még akkor sem áll le a borom.Én semmit nem teszek bele.Szépen kiforr karácsonyig.Januárban fejtem át.

A szőlőm többnyire Medoc és kevesebb mennyiségben fehér csemegeszőlő.Most vesszőről jön Otello,Zala gyöngye,Csaba gyöngye.

2012. aug. 25. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
A szaliciltól meg fog állni a forrás,mert az tartósítószer.
2012. aug. 25. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!