Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kétszer főzött pálinka hígítása?

Kétszer főzött pálinka hígítása?

Figyelt kérdés
Tudom hogy szénsavmentes ásványvízzel vagy desztillált vízzel,de gondolom csak úgy nem önthetem bele,vagy igen?

2013. okt. 14. 00:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is nehéznek tűnik a pálinka hígítása. Amikor (az első főzetet) lefőzzük a teljes cefre mennyiséget akkor az utolsó főzetek egyre hígabbak lesznek amit elteszünk.A második főzésnél a gyengébb főzetettel keverjük össze az egészet és így a második főzet jóval kevesebb %-k lesz. Még nem mertük megkockáztatni a hígítást mivel ezzel kapcsolatban igen sok eltérő vélemény van.Az idén volt az első pálinkafőzésünk.
2013. okt. 14. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Deszt. vizet nyugodtan beleönthetsz "csak úgy".
2013. okt. 14. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én desztvízet ill. ioncserélt vizet szoktam használni, de erre is figyelni kell, mert vettem már olyat, aminek mosószer szaga volt. Nem is mertem beletenni. Az Old Boy márkanevű vízzel még nem volt problémám.

Az összekeverésnél fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a két folyadék és csak kisebb adagokban, fokozatosan keverd a vizet a páleszhez. Én literenként adom hozzá és minden liter után összekeverem/rázom az anyagot. Érdemes előre kiszámolni, hogy a kívánt fokhoz mennyi vízre lesz szükséged, így tudni fogod mekkora edény kell az összekeveréshez.

2013. okt. 14. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Ioncserélt vizet pálinkához????

Atyaúristen...

2013. okt. 14. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 15. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Kedves 3-as! Mikor hígítod a pálinkát? Főzés közben vagy amikor már lefőtt és hidegen?
2013. okt. 18. 04:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Amikor lefőtt a középpárlat, beviszem a lakásba, mellé teszem a deszt vizet is és másnapig várok, hogy kiegyenlítődjön a hőmérsékletük (nem túl nagy mennyiséggel dolgozom). Másnap megmérem a hőfokát és az alkohol fokát, kiszámolom, hogy mennyi víz kell hozzá és kezdem a kutyulást :) A végén ellenőrzöm a hő és alkohol fokot, ha kell még korrigálok rajta egy kicsit. A hőfok ellenőrzése fontos, mert a víz hozzáadásakor akár több fokot is emelkedik a párlat hőmérséklete, így a fokoló nem a valós értéket mutatja. Ebben a leírásban van egy táblázat a hőmérséklet és a szeszfok változásáról, ez alapján szoktam dolgozni:


[link]


Ioncserélt vizet akkor szoktam használni, ha nem kapok deszt vizet, de még nem okozott problémát, sem ízben, sem az opálosodás terén, pedig én 45 fokra hígítom a párlatom.

2013. okt. 18. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves 3:7-es! Köszönöm a segítségedet ment a zöld kezecske!
2013. okt. 20. 02:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

hasznos csevej :)

Hogy lehet kiszámolni előre hogy mennyi vízzel hígítom meg?

2013. okt. 21. 13:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Nézd meg amit belinkeltem! Az 5.1-es fejezetnél le van írva pontosan.
2013. okt. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!