Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért gondolják Magyarországon...

Miért gondolják Magyarországon, hogy a sör alacsonyabb rangú ital, mint a bor vagy a tömények?

Figyelt kérdés
Legalábbis én úgy látom, hogy a többség más alkoholos italok alá sorolja be, és megelégszik a pocsék kukoricás förmedvényekkel, mert sörért 200 Ft-nál többet nem ad. És most nem azokra gondolok, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább söröket, hanem azokra, akik megtehetnék, hogy ilyeneket vásárolnak. Például van egy ismerősöm, aki Chivas Regal-t iszik, meg a múltkor Luka Enikő egyik borával kínált, amúgy meg Sopronit meg Borsodit veszi tálca számra.

2016. szept. 1. 20:05
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel a rang, a sört máskor, más elvárásokkal iszom, mint a whiskyt. A Chivas Regalt pl. nem venném meg, annál azért jobb whisky kell vagy semmi (ezzel nem azt mondom, hogy rossz lenne, bejött annak idején, de aztán megismertem jelenlegi whisky-szerelmemet... azóta csak az létezik számomra, esetleg még egy rokona), de az akciós Kozel jöhet, bár az üdítő kivétel, mert az szerintem baromira finom is, nemcsak olcsó (vagy csak ma voltam ihletett állapotban, de a barna verzióját eddig is szerettem s a világossal sem volt bajom). Partykon van, hogy veszek olcsó sört, a kisboltban úgyis mind keserű (ha ügyes vagyok, viszek Kozelt :D), de ott nem az ízéért iszom, ártani pedig nem árt, amíg nem viszem túlzásba a szénhidrátbevitelt.

Szóval nálam ez van, egyes olcsó sörökkel semmi bajom, de a többi kategóriában képtelen vagyok meginni a nem jót s ki is készülök tőlük. Egy partyzós vagy jajdemelegvan-sör pedig akkor is jólesik, ha az íze nem a legjobb, persze ha lehet, akkor olyan sört veszek, ami ízlik.


A Soproni és a Borsodi nekem nem jön be, mintha azok iszonyúan keserűek lennének s erre érzékeny vagyok. A Borsodi biztos az, Sopronit nem tudom, ittam-e már, gondolom, előfordult, de ha ismerek jobbat, akkor maradok annál.

2016. szept. 2. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/51 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem a Borsodi meg a Soproni teljesen rendben van. Ha neked nem ízlik, ne igyad. Amúgy meg a Soproniban árpamaláta van, víz, élesztő és komló. Voltam a gyárban, onnan tudom.
2016. szept. 2. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/51 anonim ***** válasza:
27%

#1 több száz felé magyar kézműves sör van. Nagyon jók és nem is drágák a főzdékből. A borok ma már inkább jelentenek marketing fogást, mint minőséget. A sör meg forradalmi korát éli. Ha mindkét oldal így folytatja, a bor el fog hullani és nekünk is söreink lesznek híresek.

Amúgy már híresek a söreink. Rengeteg külföldi látogat el CSAK a romkocsmák és a kézműves sör miatt hozzánk.


Azt ellenben én sem értem, hogy hulladék sörök vannak a boltok polcán.

2016. szept. 2. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/51 anonim ***** válasza:
22%
Az úgynevezett kézműves sörök 90, vagy inkább 99 százaléka szar.
2016. szept. 2. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/51 Carragher_x ***** válasza:
100%
A sör Magyarországon az a világos fröccsalternatíva. Amikor vki azt mondja, hogy "ez csak sör", az pont ilyen minőségében fogyassza a sört, ilyenre pedig tök felesleges 600 Ft-os sört pazarolni, mint ahogy fröccsöt sem 12ezres borból csinálunk.
2016. szept. 2. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/51 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Azt ellenben én sem értem, hogy hulladék sörök vannak a boltok polcán."


Pedig eléggé egyszerű. A kézműveseknek nem áll rendelkezésre elegendő mennyiség egy hiper terítéséhez (épp ezért kézműves), a jobb import sörökre meg kevesen áldoznak, mert az nem abban az árkategóriában van, hogy a haverokkal meccsnézés közben megigyatok egy 2 db 6os pakkot.

2016. szept. 2. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/51 anonim ***** válasza:

"vannak nemzetközileg elismert söreink"


Ezt ugye csak álmodtad? Ezek csak MO-on nemzetközileg elismertek, esetleg Kelet-Európában egy-két helyen hallottak róla, de komolyan nem veszik sehol.

2016. szept. 2. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/51 anonim ***** válasza:
54%
Aki lepontozta a kézműves söröket fikázó kommentemet, annak ajánlom, hogy nézzen már ki egy főzdefesztre, és kóstolgasson. Elég sok szemetet árulnak ott jó drágán. Van egy-két jobb sör is, de a nagyobb része borzalmas. Az más kérdés, hogy megfelelően ittas állapotban már minden kisüzemi, kézművesnek mondott, és nem egyszer elrontott szemét jónak tűnhet. Vagy legalábbi lehet jóképet vágni az amúgy elcseszett, szalonnás ízű búzasörre meg hasonlókra. Kézműves és kézműves között is van ám különbség, nem is kicsi.
2016. szept. 2. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

mert egy szar sör még mindig kevésbé undorító, mint egy szar bor. magyarországon a sört sokan fogyasztják csak úgy, mondjuk úgy, üdítőként, strandon, meccsnézéshez stb. nyilván ha 6-800-1000 forintom lenne egy üveg sörre, nem a 300 forintosat venném. ne éljünk álomvilágban, a legtöbb ember egyszerűen nem teheti meg, hogy ennyiért vegyen sört, amiből aztán 3-at 4-et megiszik. a kérdésben említett hozzállás más tészta, aki megtehetné, de beéri a szarral.. erről őt kérdezd. lehet őt nem érdekli annyira a sör, mint a bor. egyéni preferencia.

én néha szoktam néha jobb söröket venni (bár nyilván nem értek hozzá meg le lennék szólva), de egyszerűen egyetemistaként nincs rá keret, hogy mindig ilyen drága sört igyak, ez van. és biztos igénytelen proli vagyok, de pl a strandon 40 fokban még a felvizezett hideg borsodi/soproni is nagyon jól tud esni. plusz sok helyen nincs is lehetőség jobb sört venni: van soproni, borsodi, esetleg heineken vagy gösser és kész.

2016. szept. 2. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/51 Mojjo ***** válasza:
100%

@13:

"A borok ma már inkább jelentenek marketing fogást, mint minőséget."


Szerencsére ez nincs így, sőt, pont ellenkezőleg. A szocializmusban elképesztően szar, híg akármiket termeltünk bor néven. A kilencvenes években sikeresen átestünk a ló túloldalára, főleg vörösben, túlextrahált, lekváros akármikkel. És az ezredforduló óts egyre jobban magára talál a magyar bor. Egyre több borvidékünkön jelennek meg olyan borászatok, akik nemzetközi szinten is büszkén vállalható borokat raknak az asztalra. Sőt, úgy tűnik, hogy a 90-es évek nagy sztárjainak is sikerül kimozdulni abból a mocsárból, amibe még akkoriban, az útkeresés során ragadtak. Lehet, lassan, de megyünk előre.

2016. szept. 2. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!