Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A zoldborsóból lesz a sárgabor...

A zoldborsóból lesz a sárgaborsó, de, hogyan lesz több a fehérje tartalma a sárgaborsónak?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 12. 18:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5%
A zöldborsó éretlen termés, érés során nő a fehérje tartalma. Nem egyszerűen csak a színe változik meg.
2020. ápr. 12. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel közben kiszárad, ezért kevesebb a víz benne, 450 g zöldborsóból lesz100 g sárga. A fehérje mennyisége marag ugyanannyi, viszont a súlya lesz, ezért egységnyi súlyban négy és félszer annyi lesz a fehérje (meg kalória) tartalom.
2020. ápr. 12. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
Mivel a borsó élőlény, ezért tud fehérjèket termelni.
2020. ápr. 12. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 MancsWolf ***** válasza:
92%
Első. Ez nem igaz. A zöldborsó a teljesen érett termés. Sárgaborsó az elszáradt/kiszáradt termény.
2020. ápr. 12. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
8%
4. ez nem igaz. A zöldborsó az éretlen mag. A sárga a teljesen beérett.
2020. ápr. 12. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 MancsWolf ***** válasza:
100%

Utolsó. Továbbra se.


A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum)hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik. A borsó betakarításkor kerek, de a szárítás és a tisztítás során két lencse formájú részre esik szét természetes módon, ez tulajdonképpen a két sziklevél (cotyledon).


Forrás: Wikipedia.

2020. ápr. 12. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
27%

MancsWolf: elvileg a cikk érvényes LENNE, a gond az, hogy ha étkezésröl van szó, akkor a "zöldborsó" alatt nem a növényfaj, hanem a konyhában használatos megnevezés az, amiröl szó van, ez pedig a még éretlen, ezért könnyen megfözhetö és könnyebben emészthetö állapota a növényfajnak.

Tehát az étkezési zöldsborsó az éretlen mag, az eétkezési sárgaborsó pedig az érett, hántolt, száraz mag!

2020. ápr. 13. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Amikor tudatlan ember próbál a wikipédia alapján tájékozódni......
2020. ápr. 13. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 MancsWolf ***** válasza:
76%
Akkor megsúgom hogy agrár szaloldalakon is ezt írják. Ez olyan mintha azt állítanám hogy a szilva az éretlen gyümölcs, és aszalás/szárítás után lesz érett. Ezen szerint mindenki hülye aki ezzel foglalkozik. Oké. 🤷‍♂️
2020. ápr. 13. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A zöldborsó (étel) a zöldborsó (növény) éretlen magja, ha elveted nem nő ki belőle új növény. Mikor a termés (borsó hüvely) megérik, benne a mag megszikkad, ha elveted új növény képes belőle fejlődni. Ez utóbbiból, az érett, megszikkadt magból készül a sárgaborsó (étel) az általad feljebb leírt módon.
2020. ápr. 15. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!