Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lesz egy étel "műanyag"?

Mitől lesz egy étel "műanyag"?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 29. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Ízfokozók, tartósítószerek, szinezék, állományjavítók stb használatától
2020. ápr. 29. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Folyt.: így lehet csirkesegglyukból húspogácsát csinálni marhahús helyett, mert így olcsóbb
2020. ápr. 29. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
És mennyi ízfokozás és tartósítás az, ami még belefér? Pl ha megsózok egy szelet húst?
2020. ápr. 29. 17:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az nyilván belefér, a fűszerezés és a sütés is, nem állatok vagyunk, hogy nyersen együk a húst, de provokációszagot érzek
2020. ápr. 29. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Izfokozo és tartósító szer, az nem a sót és a fűszereket jelenti, hanem mesterségesen előállított ízanyagojat. Pl füstölés helyett a füstölt ízt utánzó anyaggal tartósítják a húst.
2020. ápr. 29. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha a mesterségesen előállított ízanyag ugyanaz ami a természetben is előfordul?
2020. ápr. 29. 18:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre akarsz reflektálni? :-DDD


https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..

2020. ápr. 29. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

# 6: olvaSD el a linkelt topikban az Aromapróféták c. cikkből beidézett részt!

Minden benne van!

2020. ápr. 29. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Számomra attól függ hogy mennyire áll távol az adott étel (vagy főtt étel esetén nyilván az alapanyagai) az eredeti, természetesen előforduló változatától.

Például sertés hústermékek esetén nyilván a “legtisztább” a futkározó malac lenne, de a legtöbb ember nem tud élő állatot vágni otthon, úgyhogy a reálisan elérhető legkevésbé mű étel lesz a bontott sertéshús, amit levágtak már az egész állatról de egy közepesen gyakorlott hobbiszakács meg tudja mondani melyik része volt. Ebből te házilag tökmindegy mit csinálsz, ledarálhatod, lefagyaszthatod, megsütheted, befűszerezheted, nem lesz tőle műanyag, mert a hús hús marad. Ennél eggyel feldolgozottabb de még mindig nem mű az előre darált hús, az előre pácolt húsok, a házi jellegű kolbász, szalonna, füstölt sonka és hasonlók. Viszont a tipikus olcsó bolti felvágott, párizsi vagy virsli ami kb 40% húst tartalmaz és a legtöbb ember nem tudja megmondani mi a másik 60% már erősen műanyag kategória.

Nyilván a legtermészetesebb a teljesen natúr alapanyag, de azért nem az ördögtől való az sem ha feldolgozott formában vesszük. Viszont van egy pont amikor annyi mesterségesen előállított anyag van egy ételben és annyira kevés az eredeti alapanyagból hogy nem szívesen eszem meg ha nem muszáj.

2020. máj. 1. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!