Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vannak olyan eljárások amikkel...

Vannak olyan eljárások amikkel a nyers húst főzés sütés vagy bármilyen hőközlés nélkül lehet ehetővé tenni? Pácolt heringről például tudok

Figyelt kérdés
2022. aug. 27. 13:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pacolas es fustoles. A pacolastol megpuhul, a fustoles meg tartositja. A kolbaszok peldaul altalaban sutes-fozes nelkul keszulnek.
2022. aug. 27. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
A füstölés az még fővel jár ugye de akkor hús is lehet pakolni?
2022. aug. 27. 13:46
 3/15 A kérdező kommentje:
Pácolni
2022. aug. 27. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Hát, ott a tatár beefsteak, szóval a kiindulási állítás is meg van döntve, miszerint ne lehetne megenni nyersen. De szárítással vagy sózással is lehet tartósítani húst, ami úgy szintén hőkezelés nélkül lesz ehető.
2022. aug. 27. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

" A kérdező kommentje:A füstölés az még fővel jár ugye de akkor hús is lehet pakolni? Pácolni"

Ki érti ezt? Kérdezö, te érted?

2022. aug. 27. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Hovel
2022. aug. 27. 14:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
A füstölés NEM hökezelés, éppen ellenkezöleg, HIDEG füst kell hozzá, hogy jó legyen. A pácolás meg eleve teljesen megszokott dolog - lásd sonka, szalonna sóban pácolása -, és utána füstölik (hideg füsttel), igy fogyasztható és több száz éves tehcnológia, ami müködik!
2022. aug. 27. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szárítás.

Pl a kolbászt füstölés nélkül is fogyasztották, fogyasztják, ha abból már a rúdon lógatva elegendő nedvesség távozott, megszikkadt.

Sóban érlelés - így készül a fehér, sós szalonna, ami füstölést sem kap.

Azt azonban már évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt megtanulták, hogy a hőkezelt étel fogyasztásával kisebb a megbetegedés esélye, tehát, ha arra nód van, sütik, főzik a húst.

A honfoglaló, kalandozó magyarok mára már legendák homályába vesző élelme, a nyereg alatt puhított hús, lényegében húsleves por volt.

A húst vékony szeletekre vágták, sózták, kiszárították, porrá zúzták, így lett egy sós húsliszt, amit firró vízben felfőztek, úgy fogyasztották.

A nyers hús fogyasztása még a 21. században is súlyos következményekkel járhat, ha az fertőzött.

Pl a sertés élősködője a Thricinella , az ember testébe jutva is lakmározik, szaporodik

2022. aug. 27. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Én abból a megközelítésből gondolom hogy hőt kell csinálni a füsthöz. Ki hogy magát a hust nem éri hő de Én meg energiamentesre gondolok akármi is éri a húst
2022. aug. 27. 15:33
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
A gravlax és a hasonló ételek az savval marást jelentenek. Tehát ort tényleg nincs hőkezelés mégsem nyers ételekről van szó.
2022. aug. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!