Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szejtán, mint hús pótló....

Szejtán, mint hús pótló. Több helyen is kerestem neten, de nem találom arra a kérdésemre a választ, hogy mikor jó a szejtán? Értsd úgy, hogy sütésnél, főzésnél mire kell figyelni? Honnan tudom mikor sült át rendesen és alkalmas a fogyasztásra?

Figyelt kérdés

Ebben, ha valaki jártas kaphatnék tőle néhány tippet?

Elvégre a húst se esszük nyersen. (Egészségügyi okok miatt átmenetileg el kellene hagynom a húst, ezért annak pótlására keresek alternatívát.)

Volt már vele néhány próbálkozások egyébként, de mindig inkább túl sütöttem, nehogy nyers maradjon és rosszul legyek tőle. Kérlek, ha jártas vagy a témában segíts nekem!



#fogyasztás #elkészítés #vegán #szejtán #Búzazikér #Vegán konyha
2023. jan. 9. 02:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
A szejtánt begyúrod, aztán megfőzöd vízben, mindig így kezdődik a szejtán készítés. Ez innentől már fogyasztható. A sütés csak az élvezeti állagot szolgálja.
2023. jan. 9. 02:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 Kétségbeesve keresem Nórikát ***** válasza:
86%
Pontosan,ahogy az 1-es írja.
2023. jan. 9. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
És ha boltit vásárolok, például ami fel van csíkozva és mint egy tejszínes csirke sütném meg. Ott mikor jó ? Állaga, színe stb? Jártam már úgy hogy gumis lett. Azt túl sokáig hőkezeltem vagy túl kevés ideig?
2023. jan. 9. 05:54
 4/12 A kérdező kommentje:
Hőkezelés / feldolgozás után egyébként az eltarthatósága is olyan, mint a húsoknak ?
2023. jan. 9. 05:55
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
Miért nem próbálod ki a tofut? Ha megfelelően fűszerezed akkor olyasmi mint a csirkehús. Esetleg a gombát is tudom ajánlani, bár azt nem mint húspótló, hanem mint egyéb alternatíva. Nagyon finom gombapörköltet lehet csinálni laskából.
2023. jan. 9. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
3# Az is jó amit írsz kérdező és működik is. Rajta van az eltarthatóság a csomagolásán.
2023. jan. 9. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
Bolti csíkozott szejtánt még én nem láttam, az nem borsófehérje alapú cucc volt? Egyébként rajta kéne lennie az elkészítési útmutatónak. 10 percnél tovább biztosan nem kell sütögetni. A növényi készítmények tovább elállnak egyébként.
2023. jan. 9. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

A tofu kipróbálásán már gondolkoztam. Milyen fűszereket ajánlanál hozzá?

A gombát nem szeretem, de mint íz amit ad az ételeknek azt kedvelem.

Ez bolti dobozos volt. Ráírva 4 perc volt írva, de úgy láttam hogy az kevés, úgyhogy tovább hagytam.

Egyébként ha jó akkor omlósnak kellene lennie, mint egy csirke húsnak, vagy normális dolog ha picit rágósabb marad? Mik a tapasztalataitok?

2023. jan. 11. 14:54
 9/12 anonim ***** válasza:
56%

A tapasztalatom az, hogy márkafüggő. Múltkor ettem vegán BBQ pulled "porkot", ez vaj puha volt, de jártunk már úgy vegán borsófehérje virslivel, hogy elolvadt a lecsóban, és bezselésítette, undorító volt, ment a kukába az egész.



Én azt ajánlom neked, keress eleve vegán, vegetáriánus recepteket, hagyd a bolti húspótlókat, egyél hüvelyeseket. Vöröslencse kiválóan helyettesíti a darált húst.

Tofura ezerféle recept létezik, de itt egy útmutató:


[link]

2023. jan. 11. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az ötleted!

Lehet tényleg ezen az úton lenne a legjobb elindulni.

2023. jan. 12. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!