Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Budapesten ismertek olyan...

Budapesten ismertek olyan magyaros éttermet, ahol nem konyhai maradékból csinálják pl. a hortobágyi palacsintát?

Figyelt kérdés
magyarul normális éttermet keresek, ahol magyar ételeket szolgálnak fel megfizethető áron.
2011. márc. 10. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
olvastad te is az indexen a cikket? :D
2011. márc. 10. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Náncs néni 1180.- Ft és isteni, nem maradékból készül, bár ott semmi nem abból van

ajánlom a gulyást is, ellenben az Indexes cikkel

2011. márc. 10. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
jaja olvastam :) de épp aktuális is a téma... egy külföldi barátom jön pestre és nem akarom szeméttel etetni.
2011. márc. 10. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem Magyarorszagon nincs ilyen etterem, ahol ne a mas tanyerjarol "mentett" kajat kapnad meg...

Tobbszor megtortent, hogy a diszitesnek szant citromon olyan etelmaradek volt, ami az en tanyeromrol nem kerulhetett oda (miutan imadom a nyers citromkarikat, ezert az nalam nem "diszites", hanem etel, amit szeretnek megenni, ezert elso korben ellenorzom, mielott ennek az etelbol)

De olyan is megtortent, hogy a citromkarika tisztanak tunt, es megettem. Jon a pincer, fintorog mikozben szedi ossze a tanyerokat, kerdezem, van valami problemaja velunk? Azt mondja, igen, megettuk a diszitest, pedig friss volt, meg legalabb harom vendegnek fel lehetett volna szolgalni!!!!! Na pont ott hanytam ki az egeszet... Hja, ez egy jonevu belvarosi etteremben volt.

Kerdezo, ha szinvonalas es jo kajat szeretnel adni a vendegednek, akkor kerd meg anyudat, hogy fozzon nektek minden nap :))) persze adj tobb kajapenzt arra az idore, amig itt a vendeg :)

2011. márc. 10. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 bumbi02 ***** válasza:
én dolgoztam már konyhán és azért ilyen nincs.. amit te leirtál az max egy nagyon alacsony kategoriás étterem lehetett.. Kaposváron dolgoztam egy első osztályú étteremben, gyakornokként, és ott ahogy visszajött egy tányér, a maradékot előírás szerint elkülönitett lezárható hordóba öntöttük egyből, nem volt válogatás h mi használható még fel és mi nem. Vannak újra felhasználási lehetőségek, de amit vissszaküldenek abból minden a kukába megy a tányér kivételével.. Konyhákon elég magas higiéniai előírások vannak (elkülönitett előkészítő helységek, külön hütö a baromfi, külön a hal és külön a többi húsnak, stb) tehát nehogy elhigyjétek ezeket a városi legendákat hogy bele is köpnek 3x a kajátokba.. persze vannak spórolási technikák, de egyiktől se fogtok meghalni, egyik se "undoritóbb" mint ahogy az ember otthon főz.
2011. márc. 10. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!