Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A megfőzött, megsütött vagy...

A megfőzött, megsütött vagy párolt zöldségben mennyi vitamin marad?

Figyelt kérdés
Például lecsóban, rakott káposzta stb.
2011. jún. 3. 22:32
 1/3 anonim ***** válasza:
25%
Itt terjesztenek egy hazugságot mintha főzésnél nagyon lecsökkenne a vitamin mert a hőtől mind elbomlik.A C vitamin 150 fokot kibír zománcedényben.Pont a lecsóban meg a rakott káposztában sok marad meg
2011. jún. 3. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy 60 fok fölött bomlik el a c vitamin.

Hát, a sütőben meg legalább 170 fokon sütünk, nem?


A többi vitaminról nem tudok.

2011. jún. 3. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
32%
Odaírtam hogy 150 fokon bomlik a C vitamin akkor hogy a fenében tűnne el 60 fokon? 60 fokon nem lehet főzni semmit!
2011. jún. 4. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!